Motivele pentru care s-a sinucis Gunter Sachs, al treilea soţ al actriţei Brigitte Bardot

Gunter Sachs, multimilionar germano-elveţian, fotograf, colecţionar de artă, căsătorit cu Brigitte Bardot din 1966 până în 1969, s-a sinucis sâmbătă la vila sa din Gstaad (Elveţia). Avea 78 de ani, scrie site-ul purepeople.com.

Fostul soţ al actriţei Brigitte Bardot, care s-a declarat „copleşită” la aflarea veştii sinuciderii lui Sachs, a lăsat apropiaţilor o scrisoare în care-şi explică gestul. El s-a fi împuşcat pentru că avea boala Alzheimer.

Familia lui Sachs a publicat duminică scrisoarea de adio în care miliardarul spune că a aflat în ultimele luni că suferă de „boala fără scăpare A.”. El adaugă că „pierderea controlului intelectual asupra vieţii sale ar fi fost o stare nedemnă”, lucru pe care a vrut să-l „împiedice cu hotărâre”, arată ATS.

Viaţa lui Gunter Sachs a fost presărată de multe drame personale: la 26 de ani şi-a pierdut prima soţie din cauza unei erori medicale în urma unui accident rutier. În acelaşi an, tatăl lui s-a împuşcat. „Cei care l-au cunoscut (pe Gunter Sachs) îşi pot imagina că a vrut să plece din această viaţă ca să pună capăt suferinţelor aduse de bătrâneţe”, scria duminică pe site-ul Die Neue Zurcher Zeitung.

A fost intens mediatizat datorită căsătoriei sale cu Brigitte Bardot şi a vieţii luxoase pe care o ducea la Saint-Tropez şi Cannes. La marea expoziţie retrospectivă consacrată actriţei în 2009, Gunter Sachs şi-a amintit prima lor întâlnire: „A apărut deodată pe drum, pe bicicletă, cu un batic pe cap. Mergea la casa unui prieten, pe malul lacului Leman.

Surprins de minunata apariţie, nu mi-am dat seama de la început cine era. Ne-am întâlnit din nou, câţiva ani mai târziu, la Saint-Tropez. A fost dragoste la prima vedere pentru amândoi şi ne-am căsătorit. Pentru că este un suflet nobil, ne-am despărţit fără probleme. De atunci, am întreţinut o relaţie foarte bună cu Brigitte, iar eu am păstrat amintiri şi fotografii cu ea. Sunt foarte fericit când trec prin faţa portretului ei şi-mi adresează un zâmbet fermecător.”

Filantrop, miliardar şi colecţionar de artă, Sachs era nepotul fondatorului Opel şi al treilea soţ al lui Bardot. La câteva ore după ce a cunoscut-o pe actriţă, a zburat cu un elicopter deasupra casei ei de pe Coasta de Azur şi a aruncat sute de trandafiri roşii. Cuplul s-a căsătorit la câteva săptămâni după acest moment, pe 14 iulie 1966, în Las Vegas. Au divorţat peste trei ani.

Gunter Sachs, numit „singurul şi unicul playboy german”, moştenitor al averilor Sachs şi Opel, lasă în urma lui imaginea unui mecena, artist, sportiv care şi-a trăit din plin viaţa.

A fost căsătorit de trei ori: cu Anne-Marie Faure (din 1956 până la moartea acesteia, în 1958), cu care are un băiat, apoi cu Brigitte Bardot (1966 – 1969) şi, în cele din urmă, cu Mirja Larsson (din 1969 până în prezent), cu care are doi fii.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.