EUR
4,76 RON
(-0.06%)
USD
4,19 RON
(+0.06%)
GBP
5,56 RON
(-0.22%)
CHF
4,19 RON
(-0.12%)
AUD
2,98 RON
(+0.01%)
CAD
3,16 RON
(-0.48%)
BGN
2,43 RON
(-0.08%)
RUB
0,07 RON
(+0.11%)
ZAR
0,29 RON
(-0.06%)
BRL
1,11 RON
(-0.7%)
CNY
0,62 RON
(+0.05%)
INR
0,06 RON
(+0.53%)

„Olimpiada mustăţilor”, câştigată de un harghitean cu o mustaţă de 74 de centimetri

0

Harghiteanul Zsigmond Mihaly a câştigat duminică „Olimpiada mustăţilor” de la Sfântu Gheorghe, adjudecându-şi premiul I la categoria lungime, cu o mustaţă de 74 de centimetri.

Acesta a câştigat „la mustaţă” în faţa unui concurent din judeţul Buzău, Ionaşcu Traian, a cărui mustaţă măsoară 71,5 centimetri.

Zsigmond Mihaly , în vârstă de 68 de ani, a declarat că poartă mustaţă de când era flăcău, iar pentru a ajunge la lungimea de 74 de centimetri nu a mai tăiat-o de patru ani.

De altfel, harghiteanul care locuieşte în localitatea Tuşnad, a câştigat şi celelalte două ediţii anterioare ale „Olimpiadei mustăţilor” de la Sfântu Gheorghe.

Organizatorii au avut curiozitatea de a măsura lungimea totală a mustăţilor participanţilor la această categorie, iar rezultatul a fost 2 metri şi 38 de centimetri.

Duminică, pe scenă au urcat în total 13 concurenţi, iar juriul a mai acordat alte două premii I – pentru cea mai „secuiască” mustaţă, care i-a revenit lui Lukacs Janos din localitatea Ghelinţa, şi pentru cea mai originală mustaţă şi barbă, adjudecat de Koszma Istvan.

„Olimpiada mustăţilor” a fost iniţiată în urmă cu trei ani de preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamas Sandor, care a făcut parte din juriu, el însuşi posesorul unei autentice mustăţi secuieşti.

Acesta a declarat că a fost fascinat întotdeauna de mustăţile purtate de oameni mai mult sau mai puţin celebri, cum ar fi Dali, Chaplin sau Ignat Mustăciosul din localitatea covăsneană Estelnic. De la acesta din urmă a aflat că „mustaţa care nu se vede din spate nu e mustaţă”.

„De când mi-am lăsat mustaţă, sunt foarte atent la mustăţile altora şi am remarcat că unele dintre acestea sunt geniale. Aşa mi-a venit ideea să organizez un astfel de concurs”, a explicat Tamas Sandor.

Câştigătorii Olimpiadei vor participa la un concurs european „de profil” care va avea loc luna aceasta în Ungaria.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.