Osama Ben Laden şi femeile lui

În urmă cu peste 11 ani, o adolescentă era scoasă în secret din Yemen şi transferată mai întâi în Pakistan şi apoi la Kandahar, în sudul Afganistanului.

Numele său era Amal Al Sadah, soţia lui Ben Laden care la puţin timp după atentatele de la 11 septembrie devenea a cincea soţie a teroristului cel mai căutat din lume. Ea avea 18 ani, el 43. Un lider Al Qaida din Yemen şeicul Rashid Mohammed Ismail a organizat căsătoria celor doi, notează vineri ziarul El Mundo.

Ismail (închis o vreme la Guantanamo) a declarat că a fost „responsabilul” uniunii dintre Ben Laden şi Al Sadah, deoarece tânăra era un din studentele lui. „Deşi era foarte tânără, era suficient de religioasă şi spirituală şi împărtăşea aceleaşi convingeri cu Ben Laden un om foarte cucernic”, a precizat Ismail.

A fost se pare şi o alianţă politică, pentru a întări sprijinul lui Ben Laden în patria sa adoptivă. Conform tradiţiei sunite, celebrarea nunţii a fost o chestiune între bărbaţi. „Mireasa şi-a dat consimţământul şi a acceptat să plece în Afganistan, deoarece prezenţa ei nu era necesară”, a adăugat el.

„Bărbaţii au celebrat uniunea cu cântece şi recitaluri de poezie, miei recent sacrificaţi şi porţii mari de orez”, a explicat Abu Jandal, care la vremea aceea era garda de corp a lui Ben Laden. La un an după căsătorie, Amal Al Sadah a dat naştere unei fetiţe numite Safiyah.

Este cea care – potrivit autorităţilor pakistaneze – a asistat la moartea tatălui său, împuşcat de militarii SEALS americani. Mama ei, rănită în operaţiunea de luni, se recuperează după un glonţ primit în picior.

Paşaportul găsit la faţa locului pare să fie al ei: naţionalitatea este yemenită deşi numele nu coincide exact. Osama a avut peste 20 de copii cu cinci soţii. Unul din fii, la vârstă adultă, a fost împuşcat în casa de la Abottabad.

Liderul Al Qaida s-a căsătorit prima dată la 17 ani cu verişoara lui Najwa Ghanem, cu doi ani mai mică decât el.

Au avut 11 copii, însă Najwa l-a părăsit şi a plecat din Afganistan cu câteva luni înainte de atentatele din 11 septembrie.

Cea de-a doua soţie a lui Ben Laden a fost Khadija Sharif, cu nouă ani mai mare decât el. Era o femeie foarte educată şi descendentă directă a Profetului. S-au căsătorit în 1983 şi au avut trei copii. În anii 90, când Ben Laden trăia în Sudan, cei doi au divorţat, pentru că, potrivit lui Sharif „a fost incapabilă să ducă o viaţă atât de austeră”.

Najwa, prima soţie a lui Ben Laden, l-a ajutat să organizeze cea de-a treia căsătorie cu Khairiah Sabar. O altă femeie foarte educată cu doctorat în „sharia” islámică. Au avut un fiu, dar pare că femeia nu a supravieţuit bombardamentelor asupra Afganistanului.

A urmat Siham Sabar, cea de-a patra sa soţie. Au avut patru copii, dar ca şi Sabar, nu se mai ştie nimic despre ea. „Nu este de mirare că s-au găsit atâţia copii în casa lui Ben Laden de la Abottabad. Îşi antrena copiii să-i urmeze calea„, spune expertul în terorism Paul Cruickshank.

La câteva săptămâni după atentatele de la 11 septembrie, Osama Ben Laden declara unui ziarist că are planuri mari pentru fiica sa cea mică Safiyah.

„Am devenit tatăl unei fetiţe, Safiyah. I-am dat numele celei care l-a ucis pe un spion evreu în vremurile Profetului. Fiica mea îi va ucide pe duşmanii islamului aşa cum a făcut Safiyah la vremea ei”, a prognozat el.

Loading...
Citește și
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.