EUR
4,76 RON
(-0.06%)
USD
4,19 RON
(+0.06%)
GBP
5,56 RON
(-0.22%)
CHF
4,19 RON
(-0.12%)
AUD
2,98 RON
(+0.01%)
CAD
3,16 RON
(-0.48%)
BGN
2,43 RON
(-0.08%)
RUB
0,07 RON
(+0.11%)
ZAR
0,29 RON
(-0.06%)
BRL
1,11 RON
(-0.7%)
CNY
0,62 RON
(+0.05%)
INR
0,06 RON
(+0.53%)

Recomandări femeilor pentru a fi angajate în Chile: ţinută adecvată şi buze nerujate

0

Pentru a-şi spori şansele de a-şi găsi un loc de muncă, femeile trebuie să se prezinte în faţa angajatorului în ţinută „adecvată” şi fără să abuzeze de ruj pe buze, indică Serviciul Naţional al Femeii /Sernam/ în Chile, potrivit AFP.

Aceste recomandări sunt cuprinse în documentul „Să înfruntăm lumea muncii”, distribuit animatorilor de ateliere organizate de guvernul acestei ţări conservatoare şi au fost făcute publice de asociaţia feministă Observatorul de gen şi echitate.

Asociaţia a cerut Sernam – instituţie publică de promovare a femeii – să „se dezică de stereotipiile pe care cultura şi societatea le-au impus femeilor şi să nu le consolideze printr-o politică publică favorizantă discriminării în lumea profesională”, potrivit site-ului său internet.

Sernam s-a apărat afirmând că documentul este doar o „ciornă”.

Textul mai recomandă femeilor să aibă o coafură care să le confere o imagine de curăţenie, ordine şi încredere în sine, fără şuviţe peste ochi şi să se machieze cât mai „natural”: „nici buzele prea roşii”, „nici ochii prea pictaţi”.

Îmbrăcămintea trebuie să le fie „adecvată”, mai spune documentul care încurajează „recunoaşterea aspectelor propriului corp care convin a fi puse în valoare şi a celor care trebuie disimulate” prin „alegerea unei vestimentaţii care favorizează o siluetă armonioasă”.

Textul „nu reprezintă un document oficial, el nu a fost imprimat, ci doar distribuit în număr limitat”, a spus ministrul adjunct al Sernam Cecilia Perez postului de radio Cooperativa. El a fost respins de autorităţi, care „l-au considerat prea sexist”, a adăugat ea.

Textul mai afirmă că „societatea este conservatoare şi are deja numeroase prejudecăţi” şi de aceea femeile „trebuie să înţeleagă mediul, contextul, cultura, cutumele” pentru a se „pune în valoare în mod adecvat”.

O precedentă campanie a Sernam suscitase o altă controversă în Chile. Opunându-se violenţei conjugale, ea a lansat: „Cel care îşi maltratează soţia este un pederast”.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.