SUA: Un pasager a încercat să deschidă în zbor uşa de ieşire de urgenţă a unui avion

0

Pasageri şi echipajul de la bordul unui avion legând duminică oraşul Chicago au fost nevoiţi să potolească un bărbat ce a încercat să deschidă o uşă de ieşire de urgenţă la jumătatea zborului, forţând aparatul să efectueze o aterizare neprevăzută la St. Louis, au anunţat autorităţi americane, relatează Reuters.

Nu au fost raportaţi răniţi şi bărbatul neidentificat în vârstă de 43 de ani originar dintr-o suburbie a Chicago a fost reţinut, au afirmat responsabilii.

Bărbatul a încercat să deschidă uşa de urgenţă în timpul zborului 546 al Continental Airlines, ce plecase din Houston şi a aterizat în siguranţă la 13.30 /ora locală/ la Saint Louis, au declarat autorităţile.

„Ofiţeri de poliţie s-au urcat la bordul avionului şi l-au găsit pe pasagerul ce a perturbat zborul ţinut la podea în partea din faţă a avionului de un însoţitor de zbor şi doi pasageri”, a declarat purtătorul de cuvânt al aeroportului internaţional Lambert-St. Louis, Jeff Lea.

Se pare că acest pasager şi-a părăsit locul în timpul zborului, spunând că trebuie să coboare din avion, a declarat Lea. El a fost interogat şi nu a fost învinuit, potrivit autorităţilor.

FBI-ul lucrează împreună cu responsabili ai aeroportului pentru a investiga ce anume s-a întâmplat, a declarat purtătoarea de cuvânt Rebecca Wu, care nu a putut oferi alte detalii.

Experţi în aviaţie afirmă că este foarte dificil, dacă nu imposibil, să se deschidă uşile unui avion comercial în timpul zborului, deoarece presurizarea şi structura mecanică a uşilor au funcţia de a le menţine sigilate.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.