EUR
4,76 RON
(-0.12%)
USD
4,21 RON
(0%)
GBP
5,56 RON
(-0.02%)
CHF
4,24 RON
(-0.04%)
AUD
2,98 RON
(-0.01%)
CAD
3,13 RON
(+0.18%)
BGN
2,43 RON
(-0.05%)
RUB
0,07 RON
(0%)
ZAR
0,29 RON
(+0.06%)
BRL
1,08 RON
(+0.04%)
CNY
0,63 RON
(0%)
INR
0,06 RON
(-0%)

Theodor Baconschi: Legea privind votul prin corespondenţă urmează să intre în şedinţă de Guvern

0

Proiectul de lege privind votul prin corespondenţă urmează să intre în şedinţă de Guvern spre primă lectură, probabil, în această săptămână, a declarat, luni, ministrul de Externe, Theodor Baconschi.

Întrebat dacă lansarea site-ului privind votul prin corespondenţă nu este precipitată, având în vedere că legea nu a fost adoptată în Parlament, Theodor Baconschi a declarat că este este un site care promovează un proiect de lege care a primit deja toate avizele înainte de a intra pe ordinea de zi a Guvernului.

„Este site-ul care promovează un proiect de lege. Legea a trecut, în varianta pe care am redactat-o, de toate avizele. Va fi, probabil, introdusă în şedinţa de Guvern spre primă lectură şi, după aceea, va fi trimisă în Parlament”, a declarat ministrul de Externe, înainte de şedinţa BPN al PDL.

Acesta a mai precizat că este posibil ca legea privind votul prin corespondenţă să intre în dezbaterea Executivului, cel mai probabil, în această săptămână.

Theodor Baconschi a mai precizat că legea votului prin corespondenţă este un proiect cu care s-a identificat şi care este aşteptat de românii din străinătate.

„Este un proiect cu care m-am identificat şi pe care-l promovez. Ştiu că este aşteptat de românii din străinătate şi mi se pare normal ca vocea lor să se facă auzită în destinul politic al României”, a spus el.

Legat de comentariile opoziţiei, potrivit cărora legea votului prin corespondenţă ar favoriza fraudarea alegerilor, Theodor Baconschi şi-a exprimat speranţa ca întreaga clasă politică să fie de acord cu dreptul românilor din străinătate de a-şi exprima votul.

” Sunt comentarii, îmi pare rău. Mi-aş dori ca întreaga clasă politică să fie de acord cu dreptul românilor din străinătate de a-şi exprima votul. E un drept constituţional valabil în orice democraţie funcţională”, a conchis Theodor Baconschi.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.