Theodor Paleologu: Nu am mania şefiei, doresc recuperarea unui electorat care a votat Alianţa D.A. (interviu)

Deputatul democrat-liberal Theodor Paleologu a acordat un interviu Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES în care vorbeşte, între altele, despre motivele care l-au determinat să candideze la preşedinţia Partidului Democrat Liberal, precum şi despre aspecte din interiorul partidului din care face parte şi despre probleme politice la zi.

Deputatul PDL vorbeşte şi despre faptul că şi-ar dori o colaborare cu preşedintele Traian Băsescu, chiar dacă acesta nu şi-a exprimat o susţinere faţă de el în cursa pentru şefia PDL, care va avea loc cu prilejul Convenţiei Naţionale din 14 – 15 mai. Nu în ultimul rând, Theodor Paleologu spune că, „în mod utopic”, atunci când se gândeşte la o alianţă politică se gândeşte la Partidul Naţional Liberal.

AGERPRES: Credeţi că va fi PDL un partid mai puternic în vederea alegerilor din 2012 cu Theodor Paleologu preşedinte de partid?
Theodor Paleologu: Nu am mania şefiei. Şanse există, e adevărat nu foarte multe, dar o şansă există într-adevăr să ajung în fruntea Partidului Democrat Liberal, pentru că nu se poate niciodată exclude această posibilitate. Ceea ce cred că aş aduce este capacitatea de a recupera un anumit electorat, un electorat de dreapta care a votat Alianţa în 2004, care a votat PDL şi PNL în 2008 în speranţa că cele două partide vor colabora. Un electorat care este fără îndoială dezamăgit în acest moment şi cred că-l pot duce înapoi alături de PDL cel puţin parţial. Deci, cred că aduc plusvaloare acestui partid. Fie în calitate de preşedinte, fie, mai probabil, în calitate de partener principal al oricăruia dintre ceilalţi doi candidaţi, pentru că fiecare va avea nevoie de ce pot aduce eu acestui partid. Cu mine în frunte, sigur, că ar fi mai puţine tensiuni, pentru că eu nu am partizani de satisfăcut, nici poliţe de plătit şi, fără îndoială, aş conduce cu oamenii cei mai buni din ambele echipe.

AGERPRES: Monica Macovei spunea că v-ar vota din tot sufletul, dar a preferat să se orienteze spre un candidat cu şanse reale, respectiv Emil Boc şi că va veni şi timpul dumneavoastră.Cât este de adevărat acest lucru ?
Theodor Paleologu: Îi mulţumesc pentru simpatie, faptul că m-ar vota din tot sufletul reprezintă foarte mult pentru mine. Pe de altă parte, cred că greşeşte, pentru că logica dânsei este de a vota Boc contra lui Blaga. Înţeleg logica, atâta doar că e o logică de tur doi. În turul întâi alegi, în turul doi elimini. Mi s-ar fi părut un vot util acela pentru mine. Cei care-mi împărtăşesc ideile şi valorile votează util, votând pentru mine. Acesta e vot util, pentru că îmi dă mai multă pondere în cadrul partidului pentru a lupta pentru acele idei. Câte voturi obţin atâta pondere pot avea în partid, pentru valorile pe care le reprezint, pentru ideile pe care le reprezint, pentru preocupările care sunt ale mele şi ale doamnei Macovei şi ale altora din partid.

AGERPRES: Aţi declarat că nu doriţi să vă legaţi numele de cel al preşedintelui Traian Băsescu în campania pentru şefia PDL. Cum au apreciat colegii de partid din organizaţiile pe care le-aţi vizitat această afirmaţie?
Theodor Paleologu: E mai exact vorba de faptul că domnul preşedinte nu şi-a manifestat vreo susţinere faţă de mine şi nici nu e cazul. Adică nu sufăr foarte mult din acest motiv. Sper că urmăreşte cu interes şi poate chiar cu satisfacţie campania mea în cadrul partidului, dar nu vreau să mă agăţ de numele lui pentru a câştiga voturi în plus. Preşedintele Băsescu este deasupra partidelor, ne dorim o colaborare cât mai bună cu dânsul, dar fac această campanie pe cont propriu fără a mă reclama de la unul sau altul. Încerc să mă legitimez prin ideile pe care le reprezint.

AGERPRES: Aveţi siguranţa că până la data Convenţiei veţi obţine sprijinul necesar a cel puţin 10 organizaţii, minimul necesar pentru continuarea în cursa pentru preşedinţia PDL?
Theodor Paleologu: Fără îndoială.

AGERPRES: Aţi declarat că luaţi în calcul şi o candidatură în BPN al PDL. V-aţi decis pentru ce altă funcţie veţi candida?
Theodor Paleologu: Iniţial nu mi-am pus deloc această problemă pentru că nu funcţiile contează cel mai mult. Contează mesajul, contează vizibilitatea, contează credibilitatea. Însă mi s-a pus această întrebare cam peste tot unde am fost în ţară, iar cei care aveau simpatie pentru mine mă îndemnau să candidez la o funcţie în BPN. Pentru prim-vicepreşedinte nu îmi pun problema pentru că îmi văd lungul nasului ca să spun aşa. Cred că prim-vicepreşedinţii sunt în mod natural, majoritari cel puţin, reprezentanţi ai moţiunii câştigătoare. Altminteri, se poate pune problema unei candidaturi pentru vicepreşedinte sau secretar executiv, dar cred că acest lucru va depinde şi de rezultatul pe care-l voi putea obţine pe 14 mai. Dacă demersul meu nu adună suficientă simpatie nu cred că ar mai fi cazul, acolo, să-mi pun problema că vreau loc în BPN. Dacă nu adun mai nimic la voturi renunţ la orice candidatură. Nu are nici un rost să te agăţi de funcţii dacă ideile tale nu conving.

AGERPRES: Care este opinia dumneavoastră în privinţa separării funcţiei de premier de cea de preşedinte al PDL?
Theodor Paleologu: Nu cred că există o reţetă universal valabilă pentru acest lucru. Sunt situaţii în care preşedintele partidului e bine să fie şi prim-ministru. Sunt situaţii în care, dimpotrivă, e mai bine să le separi şi anume situaţiile în care premierul este uzat. S-a întâmplat în Spania, cu Zapattero, de curând. A fost cazul lui Schroder în Germania, în urmă cu câţiva ani. În ceea ce mă priveşte, dacă cumva ajung preşedinte al Partidului Democrat Liberal nu mi-aş dori să fiu şi prim-ministru pentru că aş vrea să mă concentrez exclusiv pe consolidarea partidului, pe pregătirea alegerilor din 2012, pe recrutarea de noi membri şi alte asemenea lucruri extrem de importante. Asta aş face în cazul meu. Dar, repet, nu există o reţetă universal valabilă.

AGERPRES: Dumneavoastră în ce condiţii aţi agrea un premier tehnocrat?
Theodor Paleologu: În ceea ce priveşte premierul tehnocrat, nu ştiu despre ce e vorba. Pentru că tehnocrat e un termen mult prea vag. Tehnocrat poate să fie şi un înalt funcţionar din Ministerul Finanţelor, Gheorghe Gherghina dacă vreţi, pentru că oricum dânsul are toată puterea în ţara asta. Ori poate să fie un funcţionar din cadrul FMI-ului, cum ar fi Mihai Tănăsescu, sau poate să fie un actual sau fost comisar european. Poate să fie un om din zona bancară, poate să fie un om din zona antreprenorială. Pot fi multe tipuri de tehnocraţi.(…) Există această variantă însă vorbim în gol, pentru că nu ştim ce a vrut să spună preşedintele cu această formulă. Pe de altă parte, un premier care vine din afara partidului nu poate fi acceptat decât atunci când avem garanţia că activitatea sa se răsfrânge pozitiv asupra partidului.

AGERPRES: Aţi declarat nu o dată că politica dumneavoastră este o politică a mâinii fraterne întinsă către PNL.Cum vedeţi concretizată o astfel de politică în favoarea PDL?
Theodor Paleologu: Am spus şi înainte, există un electorat considerabil, foarte consistent care-şi doreşte unitatea dreptei. Care a votat Alianţa în 2004 şi care în 2008 a votat pentru o colaborare între cele două partide. Acest electorat trebuie satisfăcut. Deci, preocuparea mea principală este pentru aceşti oameni, foarte mulţi, care sunt dezgustaţi de luptele fraticide dintre PDL şi PNL. Sunt mulţi oameni dezamăgiţi de deriva PNL-ului către PSD. Sunt dezamăgiţi în aceeaşi măsură de uzura Partidului Democrat Liberal, de dificultăţile sale de comunicare, în principal. Pe de altă parte şi faţă de PNL trebuie să avem o atitudine de deschidere, de dialog. Ştiu că sunt unii colegi în PDL care-şi freacă mâinile, văzând această derivă a Partidului Naţional Liberal.

Sunt oameni care, citându-mă pe mine, spun că adevărata pleaşcă pentru PDL este în acest moment Crin Antonescu şi politica sa pe care o vedem cu toţii. Eu nu mă bucur deloc de acest lucru. Mă întristează foarte mult această decădere a PNL-ului şi mi-aş dori să revină la sentimente mai bune faţă de propriul electorat şi faţă de PDL. Ştiu că există responsabilităţi de ambele părţi. Există responsabilităţi de partea PDL-ului pentru această degradare a relaţiilor între cele două partide, dar pe de altă parte preocuparea noastră majoră trebuie să fie electoratul care a avut încredere în noi şi care nu prea mai are încredere nici în PDL, nici în PNL. Iar în Partidul Naţional Liberal – e un partid pe care-l cunosc destul de bine – sunt mulţi oameni nemulţumiţi de ce se întâmplă.

AGERPRES: Ce politică de alianţe ar trebui să adopte PDL în vederea alegerilor din 2012?
Theodor Paleologu: Ce mi-aş dori este utopic în acest moment, legat de alianţa cu PNL. Asta mi-aş dori, dar în acest moment este puţin probabil.Cel mai probabil este că vom merge singuri, aşa cum propune şi Vasile Blaga şi cum intuim cu toţii că se va întâmpla. Dar, de dorit ar fi să mergem cu aliatul nostru natural care este PNL-ul.

AGERPRES: În cadrul moţiunii dumneavoastră „Privind spre viitor” menţionaţi ca obiectiv de etapă, în vederea alegerilor din 2012, fixarea urgentă a unui cadru legislativ care să garanteze integritatea în desfăşurarea acestui scrutin. Tot cu referire la localele de anul viitor propuneţi definirea unei strategii care să permită recâştigarea Bucureştiului, alături de câştigarea primăriilor unor mari oraşe precum Iaşi, Constanţa, Timişoara. Care ar fi principalele piedici în realizarea acestor obiective?
Theodor Paleologu: Este vorba de măsuri privind reducerea drastică a cheltuielilor de campanie. Cheltuielile excesive, delirante ale campaniilor româneşti au două efecte deosebit de grave. Pe de o parte o scârbă generală a cetăţenilor faţă de clasa politică, iar pe de altă parte avem de-a face cu un veritabil bulevard al corupţiei politice. Pentru că obligaţiile pe care şi le creează un ales în campanie sunt onorate aşa cum ne dăm seama cu toţii. Aşadar, reducerea drastică a cheltuielilor de campanie e o chestiune de oxigen pentru democraţia românească.

Dacă nu vom face acest lucru, va fi din ce mai rău atât pe planul corupţiei, cât şi al dezgustului masiv faţă de politică din partea cetăţenilor. Eu nu am soluţii miracol pentru acest lucru, însă ceea ce propun este fezabil şi rezonabil şi ar şi cel puţin ar obţine o reducere considerabilă a acestor cheltuieli. E vorba de preluarea de către stat a anumitor cheltuieli. E vorba de asigurarea informării prin poştă, pentru că Poşta Naţională e un serviciu public, iar alegerile sunt o chestiune de interes public. Un plic în care toate prezentările partidelor şi candidaţilor să fie incluse. O singură pagină de la fiecare candidat, nu mai mult de atâta, puse toate într-un plic pentru ca cetăţenii să ştie pe cine votează. Să nu ajungă în situaţia cetăţeanului turmentat.

Pe de altă parte, trebuie amplasate panouri pentru fiecare partid la un număr anume determinat de alegători, dintr-un anumit cartier. Sunt pentru interzicerea mesh-urilor. Aceste cearşafuri agăţate pe blocuri sunt o ruşine. Ţine poate doar narcisismul unora care vor neapărat să-şi vadă figura pe blocuri. Oamenii normali din politică, aceia care nu sunt complet deranjaţi mintal, nu au de ce să fie bucuroşi să-şi vadă figura pe câteva etaje ale unui bloc. Sigur, mai există fenomenul cadourilor electorale. Aceasta este o chestiune delicată şi care nu trebuie tratată cu ipocrizie şi nici cu angelism. O manieră de a soluţiona această chestiune este cea de a introduce obligativitatea votului, pentru că atunci sunt atât de mulţi votanţi încât nu mai ai cum să cumperi voturi. N-am inclus această posibilitate în moţiune, dar o propun spre dezbatere.

AGERPRES: Cât priveşte marile oraşe ?
Theodor Paleologu: E adevărat, în moţiunea mea am vorbit de marile oraşe şi insist pe această diferenţă specifică faţă de celelalte moţiuni. Sigur, toţi suntem conştienţi de importanţa primarilor din punct de vedere electoral. Iar PDL-ul se consideră un partid al primarilor. Primarii trebuie susţinuţi şi aici sunt de acord cu Vasile Blaga în tot ce spune pe această temă şi, fără îndoială, şi primul-ministru înţelege perfect cum stau lucrurile. Dar eu insist pe marile oraşe, pentru că eu cred că acolo îmi pot aduce eu aportul mai bine decât oricare altul. Este vorba de politici de dezvoltare urbană bazate pe ideea de dezvoltare durabilă. Este vorba de dezvoltare economică ce ţine cont de mediu şi de patrimoniu. Sunt apărător al patrimoniului urban bucureştean, dar nu numai al celui bucureştean dar şi din alte mari oraşe. (…) În Bucureşti, fără îndoială, PDL-ul nu stă foarte bine în sondaje.

S-ar părea că într-adevăr Sorin Oprescu beneficiează, încă, în mod inexplicabil de încrederea multor concitadini, dar cu o politică clară de ruptură faţă de practicile curente se poate obţine victoria. Dar trebuie să fii foarte hotărât şi să ai curajul ideilor pentru o politică de ruptură faţă de ceea ce se întâmplă azi în Bucureşti. Este vorba de exacerbarea unor rele mai vechi din Bucureşti. Devastarea zonei Matache în mod iresponsabil şi ilegal este o dovadă a acestui lucru. Va trebui aşadar ca un „David” hotărât şi vizionar să-l înfrângă pe „Goliatul” susţinut, probabil, de USL în 2012. Iar în oraşe precum Iaşi sau Piteşti sau poate chiar Constanţa cred că fructul stă să cadă. Numai că trebuie să ai candidatul capabil să câştige care să vină cu idei consistente, puternice, capabile să zdruncine copacul.

AGERPRES: V-aţi referit mai mult la Bucureşti şi aici voiam să vă întreb legat de Legea Capitalei: Din punctul dumneavoastră de vedere pentru Bucureşti ar fi bun un singur primar ?
Theodor Paleologu: Sunt fundamental de acord cu demersul colegilor de partid şi susţin proiectul de lege a Capitalei promovat de Elena Udrea. Atâta că mi se pare că ne oprim la jumătate de drum. În primul rând, sectoarele sunt nişte construcţii artificiale care sfârtecă vechiul Bucureşti şi nu asigură o gestiune coerentă. Pentru că sectoarele au zone absolut heterogene din toate punctele de vedere. Pe de altă parte, sunt de acord cu ideea din proiectul Legii Capitalei, aceea a unei gestiuni unitare, dar aş merge mai departe. Eu sunt pentru viceprimari pe domenii, care să fie ordonatori de credite pe marile domenii de interes pentru politica Capitalei şi anume: sănătate, transporturi şi infrastructură rutieră, cultură, educaţie şi mediu.

Acestea sunt cele cinci domenii pentru care-mi doresc viceprimari specializaţi care să facă politica întregului oraş în aceste domenii unde Primăria Generală are bugete importante. Eu ştiu, ca fost ministru al Culturii, Primăria Bucureştiului are un buget considerabil pentru cultură, iar politica culturală a Primăriei este o varză incredibilă. (…) Ştiu acest lucru pentru că i-am avut ca parteneri pentru diferite iniţiative, pentru diferite proiecte. E nevoie de mult mai multă coerenţă, de specializare şi de viceprimari care să fie ordonatori de credite. Nu nişte simple marionete ale primarului general.
Acesta este sensul în care-mi doresc o Legea a Capitalei, dar, repet, varianta propusă de PDL e, deja, un pas înainte. Eu aş merge mai departe de atâta şi aş propune o lege cadru care să prevadă schimbări eşalonate pe câţiva ani. Şi e nevoie de un consens politic pentru acest lucru. Nu este numai proprietatea PDL-ului. PDL şi-a asumat acest proiect, dar nu e monopolul nostru.Şi în celelalte partide sunt oameni care înţeleg că o schimbare la nivelul Capitalei este absolut necesară.

AGERPRES: Ca un al doilea obiectiv important pentru 2012 fixaţi în moţiunea dumneavoastră, în vederea alegerilor parlamentare, necesitatea definirii unui program de guvernare pentru 2012-2016 care să stabilească politici publice clare în legătură cu domenii pe care le consideraţi subfinanţate, dar care,spuneţi dumneavoastră, sunt purtătoare de viitor – cercetarea, cultura, educaţia. Este posibilă o astfel de abordare în actualul context în care cuvinte precum criză, recesiune sunt folosite cu privire şi la starea economiei româneşti?
Theodor Paleologu: În anul 2011, nu. Însă din 2012 încolo, cred că da. Se poate acest lucru şi nu e vorba de alocări bugetare nerealiste. Ceea ce propun pentru Cultură este absolut fezabil în următorii ani. În momentul de faţă, bugetul Culturii este de 0,12% din PIB. În Franţa este 1%. Sigur, nu suntem Franţa, n-avem acelaşi potenţial cultural, de patrimoniu şi aşa mai departe. Dar să comparăm cu Cehia, care are 0,7 % din PIB, Grecia – 0,56 %. Eu ce propun nu mi se pare nerealist, 0,4% nu este un deziderat fantezist. Iar în ce priveşte cercetarea nu atât procentajul din PIB este important, pentru că şi domnul Boc în moţiunea sa vorbeşte de acel 1 % pe care mi-l doresc şi eu.

Dar înainte de o alocare de 1% este nevoie de o regândire a politicilor de alocare a acestor bani. Este vorba de implicarea agenţilor economici importanţi în politica de cercetare. E vorba de o abordare pragmatică a politicii de cercetare, nu este o fantezie de intelectual, ci o abordare orientată spre câştigul economic. Mai mult de atâta eu propun o Lege a mecenatului şi a sponsorizării care să revitalizeze aceste domenii. (…) E nevoie de o abordare de ansamblu pe toate aceste domenii, nu numai cultura, ci şi cercetarea şi educaţia şi protecţia patrimoniului. Toate aceste lucruri trebuie reunite sub o singură umbrelă şi să beneficieze de aceeaşi abordare liberală în ceea ce priveşte mecenatul şi sponsorizarea. E nevoie de voinţa partidului, pentru că un ministru izolat nu are ce să facă. Se va lovi de fiecare dată de „zidul” de la Ministerul de Finanţe. Trebuie spartă „nuca” de acolo.

AGERPRES: În plan european, priorităţile României pe termen scurt şi mediu sunt legate de aderarea la Schengen şi la zona euro. Consideraţi că sunt realizabile la termenele anunţate şi ce ar însemna neîndeplinirea lor?
Theodor Paleologu: Sper foarte mult ca prietenul meu şi fostul coleg de şcoală Laurent Wauquiez, actualul ministru francez al Afacerilor Europene, să aibă o atitudine nuanţată şi flexibilă faţă de ţara noastră. Cred că lucrurile vor merge într-o direcţie bună, dar, pe de altă parte, nu trebuie nici să ne facem ideea că ar fi o catastrofă apocaliptică dacă nu s-ar realiza anumite termene, fie în privinţa Schengen, fie în privinţa euro. Nu am deloc o fixaţie pe aceste teme. Important este să ne facem lecţiile perfect sau chiar mai mult decât perfect înainte de a intra în mecanisme care sunt constrângătoare. Au avantaje, dar sunt constrângătoare.

AGERPRES: Care este opinia dumneavoastră în legătură cu criteriile de integritate care ar trebui adoptate de PDL? Ce poziţie aveţi faţă de măsurile de integritate cerute de Monica Macovei, Cristian Preda şi Sever Voinescu?
Theodor Paleologu: Împărtăşesc preocuparea lor pentru integritate. Ceea ce propun eu, însă, e puţin diferit ca abordare. Am preferat să mă concentrez pe anumite cauze ale corupţiei politice. Aşa cum am spus mai devreme e vorba de costurile de campanie. Mi se pare că aceasta e ordinea firească. Întâi să încercăm să limităm cauzele, iar apoi să ne gândim la eventuale sancţiuni.

AGERPRES: Se are în vedere o reformă constituţională. Care ar fi, din punctul dumneavoastră de vedere, primele trei, în ordinea importanţei, deficienţe constatate în practica politică şi ce ar trebui modificat în Constituţie pentru ca ele să nu se mai repete?
Theodor Paleologu: Legat de întreaga construcţie instituţională a statului român sunt anumite incoerenţe. Eu nu cred că există formule ideale din punct de vedere constituţional sau din punct de vedere al sistemului electoral, dar ele trebuie să fie coerente. Un preşedinte ales prin sufragiu universal e de dorit să poată dizolva Parlamentul. La noi nu poate acest lucru. Dacă dorim să menţinem alegerea preşedintelui prin sufragiu universal mi se pare normal să-i dăm această posibilitate, dar putem opta pentru un alt tip de republică, putem să dorim o republică parlamentară, ca în Germania şi în alte state europene. Dacă păstrăm ideea de preşedinte ales prin sufragiu universal trebuie să-i dăm şi instrumentele necesare pentru îndeplinirea unei asemenea misiuni. Aşa cum e cazul în Franţa pentru că Constituţia noastră e copiată după Constituţia franceză, dar copiată prost la numite detalii.

AGERPRES: Legat de monarhie care ar fi opinia dumneavoastră? S-a vehiculat în ultima vreme această variantă, mai ales în contextul nunţii Prinţului William cu Ducesa Catherine.
Theodor Paleologu: Din păcate nu s-a mai vehiculat în ultima vreme, pentru că Regele Mihai are o vârstă avansată, Principesa Margareta nu are moştenitori. Toate aceste lucruri, sigur, reduc şansele unei dezbateri serioase pe această temă. Pe de altă parte, eu am spus întotdeauna, ca şi tatăl meu şi alţi membrii ai familiei, că am mai mare simpatie pentru monarhia constituţională decât pentru republică. Iar în cazul României constat că republica funcţionează prost şi România monarhică era mult mai performantă din punct de vedere politic decât republica pe care o avem de 20 şi ceva de ani sau chiar mai mult dacă punem şi perioada comunistă la socoteală. Cred că ar fi fost cu totul altfel România acum, dacă am fi revenit la monarhie în 1990. Dar asta este deja o refacere a istoriei după mai mult de 20 de ani. E un exerciţiu pur intelectual şi nu aduce foarte mult la discuţia concretă, politică, pentru prezent şi viitor. E un mare regret că ne-am înfundat în republica noastră glorioasă aşa cum o vedem. Iar pe un lider ca Traian Băsescu l-aş fi preferat ca prim-ministru.

AGERPRES: Preşedintele Organizaţiei de Femei a PDL Sălaj, Andreea Paul Vass, v-a adresat o scrisoare deschisă, ca şi contracandidaţilor dumneavoastră, în care solicită o opinie privind mai buna reprezentare a femeilor la vârful PDL. Cum credeţi dumneavoastră că se poate obţine o mai bună reprezentare a femeilor în vârful partidului şi la vârful deciziei publice?
Theodor Paleologu: Eu cred că foarte pragmatic văzute lucrurile PDL-ul are nevoie de o infuzie de prezenţă feminină vizibilă şi consistentă în structurile partidului. Şi e vorba de un interes politic – de a credibiliza partidul în faţa unei mari părţi a electoratului din România. Eu nu cred foarte mult în cote. Dimpotrivă, mi-e teamă că ar produce efectul contrar în situaţia noastră. Dar mai multe femei vizibil angajate în politică reprezintă o chestiune de credibilitate a partidului. Cred că ar trebui să avem o campanie pentru a atrage mai multe asemenea persoane în structurile de leadership ale partidului.

AGERPRES: Dacă veţi câştiga alegerile în PDL, pe cine aţi dori în echipa de conducere a partidului?
Theodor Paleologu: Pe cei mai buni din ambele tabere, Boc şi Blaga. Dacă ar fi de acord, primii doi de pe fiecare moţiune ca prim-vicepreşedinte.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.