Traian Băsescu despre reducerea CAS: Nu cred că este posibilă anul acesta

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, sâmbătă, că nu crede că este posibilă în acest an reducerea contribuţiilor la asigurările sociale, în contextul în care „şi aşa fondurile sunt deficitare”.

„Vă pot spune o părere personală şi sinceră – şi acum nu înjuraţi aducătorii veştii rele. Nu cred că este posibilă (reducerea CAS – n.r.) anul acesta. Dacă putem susţine câteva luni reducerea de CAS, anul acesta – este evident că o putem face -, marea problemă este ce facem în 2012, când trebuie să venim şi cu deficitul la 3% ESA, respectiv 2,5% pe cash.

Deci trebuie să sărim de la 4,4% la 2,5%. De unde completăm diferenţa asta pentru plata pensiilor şi a salariilor? Şi aşa fondurile sunt deficitare, aducem bani de-acasă şi la sănătate, şi la pensii, şi la somaj”, a afirmat preşedintele Băsescu, într-o declaraţie susţinută la Palatul Cotroceni.

Preşedintele Băsescu a mai spus că nu a discutat subiectul reducerii CAS cu reprezentanţii misiunii comune a Fondului Monetar Internaţional, Comisiei Europene şi Băncii Mondiale, pe care i-a primit, sâmbătă, la Palatul Cotroceni.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.