Băsescu: „Am învăţat să nu mai cred în politicieni. Vă şochează că vă spun asta?”

– Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că în cazul reizbucnirii crizei economice, România este pregătită să faţă noii situaţii, spre deosebire de experienţa precedentă, când politicienii au fost luaţi pe nepregătite. „De data aceasta suntem pregătiţi să îi facem faţă”, a spus preşedintele la televiziunea publică, relatează[block]0[/block]

În aceeaşi emisiune, preşedintele a anunţat că CAS-ul nu se va reduce. „Eu vă spun, categoric, ca om care, după ce a văzut ce s-a întâmplat în guvernarea domnului Tăriceanu, se uită foarte atent, deşi nu e treaba mea, la ce se întâmplă cu bugetul. Eu vă spun că nu se poate (reduce CAS, n.red)„, a subliniat preşedintele, întrebat în legătură cu declaraţia lui Jeffrey Franks referitoare la imposibilitatea reducerii CAS.

Amintindu-i-se că premierul a anunţat de mai multe ori scăderea CAS , şeful statului a spus: „Bun, Guvernul poate avea abordări politice. Eu, în ceea ce priveşte stabilizarea macroeconomică a României, consolidarea ei şi crearea premiselor de reluare a creşterii nu am niciun fel de abordare politică, ci tehnică.  Am învăţat să nu mai cred în politicieni. Vă şochează că vă spun asta?  Pentru că, ţineţi cont că premierul vorbeşte exprimând poziţia nu numai a lui ci a unei coaliţii. Coaliţia trebuie să ştie că, cel puţin din punctul de vedere al preşedintelui, este o eroare„, a mai spus Băsescu.

În aceeaşi emisiune, preşedintele a insistat pentru implementarea managementului privat la regiile autonome ( „Această nucă a regiilor o vom sparge foarte simplu, prin management privat. Nu înseamnă, neapărat, reduceri de personal. Vorbesc despre optimizarea costurilor, despre scopuri şi despre arierate. Totalul arieratelor la 14 regii este de 12,5 miliarde de lei, peste 3 miliarde de euro”).

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.