Băsescu: România a fost stabilizată macroeconomic, ceea ce ne face să fim pregătiţi dacă va fi o nouă izbucnire a crizei

România a fost stabilizată macroeconomic, ceea ce ne face să fim pregătiţi dacă va fi o nouă izbucnire a crizei, a declarat preşedintele Traian Băsescu, luni seară (9 mai), la TVR.

„Eu cred că nu mai suntem în riscul de derapaj economic. România a fost stabilizată macro-economic, ceea ce ne face să fim pregătiţi dacă va fi o nouă izbucnire a crizei. (…)

Suntem pe o platformă sigură de pe care ne putem relua creşterea economică sau dacă, aşa cum analiştii deja încep să anticipeze, este posibilă o reizbucnire a crizei. Suntem pregătiţi, de data aceasta, să-i facem faţă”, a afirmat şeful statului.

El a adăugat că, atât în România cât şi în alte ţări din Uniunea Europeană, a trecut vremea în care politicienii aveau dreptul să mărească salarii, chiar dacă nu aveau venituri în buget.

„Românilor trebuie să li se spună cinstit unde suntem: suntem aici, stabilizaţi, reluăm creşterea economică şi nu se va simţi în buzunare anul acesta în veniturile populaţiei.


Probabil în 2012, la mijlocul anului, va începe să se simtă creşterea economică şi pentru fiecare salariat, în puterea de cumpărare”, a explicat preşedintele Băsescu.

Potrivit acestuia, România riscă să „alunece din nou acolo unde a alunecat când a fost nesăbuită”, dacă va cădea „tentaţiei” de a spune că ne-am stabilizat şi vor începe măriri nejustificate de salarii.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.