Ben Laden: Al Qaida susţine că înregistrarea video difuzată de SUA este falsă

Reţeaua teroristă internaţională Al Qaida a acuzat SUA de difuzarea unor imagini false în care liderul său Osama ben Laden apare vizibil îmbătrânit şi uitându-se la televizor, conform unei înregistrări video postate pe un site islamist, transmite AFP.

„Trebuie să fim vigilenţi: America minte!”, afirmă site-ul Shoumoukh al-Islam, care difuzează în mod tradiţional mesajele video ale Al Qaida, într-o replică a organizaţiei la imaginile transmise de media arabe şi străine cu un Osama ben Laden uitându-se la televizor.

Imaginile reliefează diferenţe, mai ales la ochi şi urechi, între liderul Al-Qaida şi persoana care apare pe caseta video după capturarea liderului Al Qaida, în care acesta apare cu barba încărunţită.

SUA au anunţat că forţele speciale americane au confiscat cinci casete video şi documente la reşedinţa lui ben Laden din oraşul-garnizoană Abbottabad (Pakistan) în timpul raidului din 2 mai, în care acesta a fost de altfel şi ucis.

Una dintre casete arată un Osama ben Laden cu barbă albă şi un fes negru pe cap, cu o cuvertură maronie pe umeri, manevrând o telecomandă şi insistând asupra canalelor care difuzau imagini cu el.

În noua înregistrare, Al Qaida afirmă că, în pofida morţii lui ben Laden, „jihadul va continua până la Judecata de Apoi”.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.