Când se scrie negativ despre Coca-Cola, cade tot bugetul de publicitate! Cine mai are curajul să spună adevărul?

Deranjată de unele articole despre Coca-Cola, publicate de un site independent, găzduit de www. adevarul.ro, o agenţie de publicitate recurge la ameninţări. Agenţia McCann- Erickson, condusă de Bogdan Enoiu, a condiţionat acordarea unor contracte de publicitate în „Adevărul“ de un anumit tip de conţinut editorial.

Agenţia de publicitate McCann-Erickson România a ameninţat voalat conducerea Adevărul Holding că-şi va sfătui toţi clienţii să-şi retragă reclamele produselor din paginile ziarelor editate de trustul de presă, invocând o serie de articole ce ar fi lezat interesele companiei Coca-Cola, aflată în portofoliul său. Materialele de presă invocate fuseseră însă publicate de administratorii site-ului „Think Outside the Box”, produs media doar găzduit de platforma www.adevarul.ro, şi complet independent editorial de trustul Adevărul Holding.

Tot la 6 mai 2011, într-un e-mail, Mihai Trandafir, director al agenţiei McCann- Erickson, ameninţa: „Ne vom asigura că toţi clienţii noştri vor fi informaţi despre acest tratament nedrept. În plus, după cum vă puteţi da seama, nu vom achita niciuna dintre comenzile pentru Coca-Cola„.

Iulian Toma, redactor-şef al site-ului de publicitate adplayers.ro, a declarat pentru „Adevărul” că i s-a întâmplat de nenumărate ori să primească telefoane de la clienţi sau agenţii prin care era ameninţat că nu va mai avea publicitate pe site. Textul era acelaşi: „Cum putem noi să mai recomandăm AdPlayers la clientul X în condiţiile în care scrii articole critice la adresa lui”, explică Iulian Toma.

Părerea specialistului: Petre Barbu

Cei mai puternici oameni din presa românească sunt… oamenii de publicitate. Pentru că ei administrează bugetele de comunicare ale clienţilor, ei taie şi împart feliile din tortul publicităţii la care râvneşte presa. Dacă jurnaliştii nu joacă aşa cum cântă aceşti „supermani”, companiile de presă rămân fără bugetele angajate de clienţi. Aşa încât aceşti puternici ai zilei nu trebuie supăraţi, nu trebuie să le ieşi din cuvânt, trebuie să le asculţi ordinele, să le accepţi mofturile, să-i linguşeşti, să-i pui în vitrină, bibelou de porţelan! Continuarea în Adevărul

CITITI SI

Despre părinţii care îşi lasă copiii să bea Cola. Ştiţi ce faceţi?


Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.