Cele două soprane românce au ajuns în semifinala concursului Reine Elisabeth la Bruxelles

Cele două tinere soprane din România, ce au fost selecţionate printre cei 88 de participanţi la concursul internaţional Reine Elisabeth găzduit de Conservatorul Regal din Bruxelles, s-au calificat în faza semifinală a competiţiei, conform agenţiei de presă Belga.

Iulia Elena Surdu, studentă la Conservatorul din Geneva (profesoara Maria Diaconu) a intrat în competiţie pe 5 mai, iar Irina Ioana Baiant, soprană a Teatrului Naţional de Operetă Ion Dacian din Bucureşti a evoluat pe 7 mai.

Cele două soprane fac parte din grupul de 24 de semifinalişti, compus din 12 soprane, 6 baritoni, 3 mezzo-soprane şi 3 tenori. Faza semifinalelor se derulează între 9 şi 11 mai. Doisprezece dintre concurenţi se vor califica în marea finală, iar numele lor vor fi anunţate miercuri seară.

Semifinaliştii urmează să interpreteze obligatoriu lucrările compuse special pentru această a şaptea ediţie a competiţiei de Luc Brewaeys.

Finala prestigiosului concurs se va desfăşura la Palatul de Arte Frumoase între 18 -21 mai. Finaliştii vor fi acompaniaţi de orchestra simfonică a Operei ‘La Monnaie’ din Bruxelles sub bagheta dirijorului Carlo Rizzi.

Din juriul concursului de canto de anul acesta face parte tenorul român Marius Brenciu, el însuşi un laureat al concursului Reine Elisabeth în anul 2000. În 2001, Marius Brenciu a câştigat concursul „Singer of the World” la Cardiff.

Competiţia Reine Elisabeth este considerată una dintre cele mai prestigioase şi dificile. Desfăşurată sub înaltul patronaj al reginei Fabiola a Belgiei, aceasta programează anual la Bruxelles, prin rotaţie, un concurs de vioară, pian, compoziţie sau canto

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.