Echipamente de copiere a cardurilor la două ATM-uri ale unor bănci comerciale din Capitală descoperite de poliţişti

Doi tineri suspectaţi de montarea de echipamente de copiere a cardurilor la două ATM-uri aparţinând unor bănci comerciale din Bucureşti au fost prinşi de poliţişti, în flagrant, în urma investigaţiilor, în timp ce demontau dispozitivele de skimming de la două bancomate.

Potrivit unui comunicat transmis marţi de IGPR, cei doi au fost prinşi în timp ce demontau dispozitivele artizanale de copiere a datelor de pe banda magnetică a cardurilor şi de înregistrare video a codului de securitate PIN, aparatură ce o montaseră anterior pe două ATM-uri din Capitală.

În urma percheziţiei corporale efectuate asupra celor în cauză şi a controlului efectuat asupra autoturismului cu care se deplasau, au fost găsite dispozitive de fraudare ale cardurilor şi instrumente, care erau folosite pentru montarea şi demontarea dispozitivelor artizanale pe bancomat.

Din investigaţii a reieşit că la data de 6 mai cei doi s-au cazat la un hotel din Bucureşti, iar în dimineaţa zilei de 7 mai au montat dispozitivele de skimming la cele două bancomate.

Împotriva celor doi a fost începută urmărirea penală pentru săvârşirea infracţiunii de deţinere de echipamente în vederea falsificării instrumentelor de plată electronică, fiind reţinuţi şi prezentaţi Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti cu propunere de punere în mişcare a acţiunii penale şi arestare preventivă, propunere însuşită în totalitate de procurori. Suspecţii au fost prezentaţi Tribunalului Bucureşti, împotriva acestora fiind emise mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Skimmingul constă în instalarea de dispozitive la bancomate sau POS-uri prin care sunt copiate datele de pe benzile magnetice ale cărţilor de credit care, ulterior, sunt folosite pentru inscripţionarea unor noi cărţi de credit.

Echipamentul folosit pentru a fura numărul card-ului şi PIN-ul este în mod ingenios mascat pentru a arăta exact ca un ATM normal.

IGPR recomandă cetăţenilor, pentru a nu fi ţinta unor infractori, să verifice dacă pe tastatura originală a bancomatului nu a fost aplicată o tastatură falsă, care permite reţinerea codului PIN introdus.

”Înainte de a efectua orice operaţiune de extragere de numerar, este bine să trageţi uşor de tastatura bancomatului. În cazul în care aceasta este falsă, se desprinde! Un alt indiciu asupra falsităţii acesteia este aspectul tastei cu nr. 5. Dacă este originală, tasta 5 prezintă o uşoară denivelare, în timp ce pe tastatura falsă este perfect netedă”, menţionează IGPR.

Loading...
Citește și
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.