Faimosul CN Tower îi provoacă pe îndrăzneţi

Faimosul Canadian National Tower, sau pe scurt CN Tower, unul dintre cele mai proeminente simboluri ale Canadei şi ale oraşului Toronto, îi provoacă pe dependenţii de adrenalină la o plimbare pe deasupra incintei din sticlă de la etajul 116, asiguraţi doar cu un cablu, conform publicaţiei britanice Daily Mail.

Pentru suma deloc modestă de 175 de dolari, amatorii de senzaţii tari se pot plimba în jurul axului celebrului turn, aşa numitul Edge Walk, pe acoperişul incintei rotunde de la etajul 116, pe care nu este instalată niciun fel de balustradă de protecţie.

Curajoşii turişti se vor afla la 356 de metri înălţime şi vor fi răsplătiţi pentru curajul şi banii plătiţi cu o vedere care le va tăia răsuflarea – o mare parte din Toronto, Lacul Ontario şi Buffalo, NY.

Turiştii vor fi conduşi pe acoperiş în grupuri organizate de şase până la opt persoane, sub supravegherea unor ghizi ce vor purta hamuri de siguranţă.

Întreaga experienţă va dura 90 de minute, plimbarea de pe acoperiş în sine durând între 20 şi 30 de minute.

Turiştii care vor dori să-şi cumpere bilet vor trebui să îndeplinească anumite criterii de înălţime şi de greutate. Biletele vor putea fi cumpărate din luna iunie, iar programul de vizitare începe din august.

CN Tower este un turn de telecomunicaţii înalt de 553,33 metri. Construcţia a fost finalizată în 1976, dată la care a devenit cea mai înaltă structură din lume, record deţinut pe o perioadă de 34 de ani. În prezent a coborât pe locul trei, fiind întrecut de turnul de televiziune din Guangzhou, Canton Tower (600 metri) şi de Burj Khalifa (828 metri).

Turnul este amplasat în Harbour Front, dominând portul oraşului Toronto, capitala statului Ontario.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.