În China s-a născut un copil cu două capete

O fetiţă cu două capete s-a născut joi prin cezariană în provincia chineză Sichuan (sud-vest), lucru extrem de rar, a informat luni presa oficială din China, citată de AFP.

Părinţii sunt ţărani din regiunea Suining. Fotografiile difuzate în ziare înfăţişează un bebeluş cu două mâini şi două picioare, cu o cutie toracică uşor mai dezvoltată decât ar fi normal şi cu două capete.

Situaţia acestui copil bicefal (sau a celor doi copii, dacă se consideră că un cap este o persoană) diferă de cea a copiilor siamezi, care sunt gemeni lipiţi unul de celălalt într-o pare a corpului. În acest caz, ar putea fi vorba de „gemeni care au fuzionat”. Medicii chinezi exclud orice eventuală separare, aşa cum se face uneori cu fraţii siamezi.

Naşterea copiilor siamezi este un fenomen rar care se explică printr-o anomalie în dezvoltarea embrionară sau o complicaţie a sarcinii gemelare. Copiii siamezi sunt foarte rari în ţările dezvoltate, fiind depistaţi la ecografiile care se fac periodic femeilor însărcinate.

În astfel de cazuri se propune de obicei întreruperea sarcinii. Cei doi copii au cel mai des corpurile complete, unite într-o anumită zonă – de cele mai mutle ori, regiunea toracică.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.