România şi sporul pentru muncă „în condiţii nedorite”

[block]1[/block]

– În 2009 primăriile din judeţul Bacău au prejudiciat bugetele locale, în total, cu aproximativ 3 milioane de euro. Inspectorii Curţii de Conturi au constatat că majoritatea banilor au fost cheltuiţi pe tichete cadou, prime sau sporuri, printre care se numără „sporul de praf de cretă”, cel de muncă în „condiţii nedorite” sau cel pentru „munca într-un schimb”, scrie [block]0[/block]

La primăriile din judeţul Bacău s-a plătit „spor de condiţii nedorite”

În urma auditului financiar, inspectorii Curţii de Conturi au constatat că, în 2009, cele 33 de unităţi administrativ teritoriale din judeţul Bacău au acordat nelegal peste 20 de sporuri, stimulente sau indemnizaţii. Astfel, membrii comisiilor locale de aplicare a Legii fondului funciar au primit „sporuri de dificultate” în procent de 50 la sută din salariul de bază. La acesta s-au mai adăugat „sporul de complexitate”, de 35%, şi „sporul de dispozitiv”, în procent de 25 la sută.

Referentul, contabilul şi secretarul primăriei au primit „sporuri de confidenţialitate” în procent de 25 la sută, din salariul de bază. Au mai fost acordate „spor pentru condiţii grele” în procent de 15 la sută, „spor de stres şi suprasolicitare neuropsihică” în procent de 15 la sută, „spor de condiţii nedorite” în procent de 10 la sută şi „spor de toxicitate” în procent de 10 la sută.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.