Microsoft ar putea achiziţiona Skype pentru 8,5 miliarde dolari

Microsoft Corp negociază preluarea furnizorului de servicii de telefonie prin Internet Skype, în ceea ce ar putea fi cea mai mare tranzacţie în istoria de 36 de ani a celui mai mare producător de software din lume, transmite AP.

Publicaţia americană „The Wall Street Journal” a anunţat marţi că tranzacţia este evaluată 8,5 miliarde de dolari, inclusiv asumarea datoriei.

La această sumă, achiziţionarea Skype depăşeşte precedentele achiziţii importante ale Microsoft – care în 2007 a cumpărat compania online aQuantive pentru 6 miliarde de dolari.

Citând surse anonime, „The Wall Street Journal” susţine că Microsoft ar putea anunţa un acord cu Skype cel mai devreme marţi.

Purtătorii de cuvânt ai celor două companii au refuzat să comenteze informaţia.

Microsoft şi Nokia, cel mai mare producător de telefoane mobile din lume, au semnat la 11 februarie 2011 un acord preliminar conform căruia Nokia va adopta sistemul de operare Windows Phone drept noua sa platformă software principală pentru smartphone.

Firmă de cercetare International Data Corp. estimează că platforma Android (susţinută de Google) va devansa Symbian (utilizată în prezent de Nokia) pentru a deveni principalul sistem de operare utilizat pe segmentul smartphone în acest an, în timp ce Windows Phone va controla o cotă de piaţă de 5,5 procente.

Potrivit IDC, cota de piaţă a Symbian ar putea scădea la 0,2 procente în 2015 de la 20,9 procente în acest an.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.