EUR
4,84 RON
(-0.04%)
USD
4,13 RON
(-0.52%)
GBP
5,37 RON
(+0.03%)
CHF
4,47 RON
(+0.44%)
BGN
2,47 RON
(+0.41%)
BYN
1,69 RON
(-0.85%)
CAD
3,07 RON
(-0.28%)
RSD
0,04 RON
(+0.02%)
AUD
2,92 RON
(+0.27%)
JPY
0,04 RON
(-0.02%)
CZK
0,18 RON
(+0.18%)
INR
0,05 RON
(-0.11%)

Noi produse de protecţie solară cu extract organic de rodie

Protecţia solară este foarte importantă pentru piele, mai ales în condiţiile exploziilor solare din ultima vreme, atrag atenţia specialiştii.

Medicul dermatolog, Lidia Cavaropol de la Institutul „Matei Balş ” a declarat că recentele explozii solare care au avut loc au provocat foarte multe arsuri, inclusiv la copii, chiar şi în condiţiile în care vremea a fost răcoroasă.

„Trebuie atenţie sporită în acest an la soare pentru toţi oamenii, în special pentru copii. Aceştia trebuie protejaţi cu pălării, haine adecvate iar părţile care rămân expuse să fie unse cu cremă de protecţie cu factor ridicat 50+” a recomandat specialistul.

O nouă gamă de protecţie solară, cu o formulă inovatoare, ce are la bază un complex Bio protector, bogat în rodie, care se regăseşte fie sub formă de ulei organic, fie sub formă de extract eco certificat, fără parabeni şi fără oxibenzonă a fost lansată marţi de Farmec.

Formula noii game Gerovital Sun este în deplină concordanţă cu recomandările Europene de protecţie a sănătăţii pielii împotriva efectelor negative ale razelor UVA\UVB şi conţine filtre solare de generaţie foarte avansată, care nu sunt periculoase pentru sănătate.

Uleiul şi extractul eco de rodie, obţinute din seminţele fructului, conţin o cantitate mare de antioxidanţi care neutralizează acţiunea radicalilor liberi şi previn procesele de îmbătrânire a pielii, precum şi un procent ridicat de acid ellagic şi punicic care îi conferă proprietăţi protective, antiinflamatoare, cicatrizante, hidratante şi elasticizante.

„Alături de formula inovatoare cu extract organic de rodie, noua gamă aduce o linie completă de produse care acoperă necesităţile diferite ale pielii şi care se adresează atât adulţilor, cât şi copiilor, produse pentru expunerea la soare, dar şi loţiuni după plajă sau produse autobronzante”, a declarat Ioana Borza, manager Marketing al companiei. Gama completă include 12 produse.

Pentru pielea delicată a copiilor sau pentru persoanele adulte care au o piele sensibilă, ce necesită o protecţie specială, există produsele cu protecţie ridicată, care au formulări hipoalergenice, special create pentru acest tip de piele.

După expunerea la soare este indicată folosirea unor produse după plajă, care au rolul de a calma şi a hidrata pielea, dar şi de a o regenera pentru a conduce la obţinerea unui bronz uniform.

Radiaţia ultravioletă este o forma de energie electromagnetica invizibila, cu lungimea de unda cuprinsă între 100-400 nanometri, cea mai importanta sursă de ultraviolete fiind soarele, a declarat, prof. dr. Calin Giurcăneanu, şeful Clinicii de Dermatologie a Spitalului Universitar de Urgenta Elias.

Dintre ultravioletele emise în lumina solară, un procent de până la 99% este absorbit de atmosfera terestră, astfel încât, din punct de vedere al interacţiunii cu pielea, sunt importante doar radiaţiile ultraviolete de tip A (lungime de undă cuprinsa între 315-400 nanometri) şi ultravioletele de tip B (lungime de undă cuprinsă între 280-315 nanometri).

Efectele cutanate ale ultravioletelor pot fi acute sau cronice şi depind de natura radiaţiei, de timpul de expunere şi nu în ultimul rând de particularităţile individuale ale persoanelor expuse. Cele mai cunoscute reacţii acute sunt reprezentate de arsura solară (eritem, edem, usturime) şi de bronzare (pigmentarea progresivă a pielii), însă expunerea la ultraviolete are o multitudine de alte consecinţe la nivelul tegumentului, a explicat medicul.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata