Predicţiile unui seismolog decedat îi panichează pe locuitorii Romei

0

Panică în Oraşul Etern. Locuitorii Romei îşi adună în grabă lucrurile strict necesare şi îşi părăsesc locuinţele din cauza unor predicţii cu privire la un iminent cutremur de pământ de mare magnitudine, a relatat luni Reuters, citând canale media italiene.

Capitala italiană se goleşte de la o oră la alta. În plin sezon turistic, chiar proprietarii de restaurante şi hoteluri preferă să îşi închidă localurile, fiind perfect conştienţi de pierderile pe care le vor suferi, iar în oraş nu se mai aude vacarmul cotidian.

Panica a fost provocată de ziarele locale care au readus în actualitate previziunile unui defunct seismolog Raffaele Bendandi (foto), potrivit căruia Roma va fi zdruncinată din temelii la 11 mai 2011 de un cutremur atât de mare, încât întregul oraş va fi şters de pe faţa pământului. Bendandi, considerat mai mult pseudosavant decât om de ştiinţă, este foarte contestat de comunitatea experţilor în domeniu..

„Acest lucru poate părea o prostie, dar în orice caz este mai bine să fim atenţi. Şi îi voi mulţumi lui Celui de Sus dacă nimic nu se va întâmpla”, spune un locuitor al Romei, care părăseşte oraşul cu un minim de bagaje.

„Eu, în general, nu cred în predicţii, astfel de lucruri sunt imposibil de prevăzut. Dar, cine ştie ?”, îşi altul nesiguranţa.

Deşi televiziunile italiene comunică în fiecare buletin de ştiri că nu există niciun motiv de panică, invitând specialişti notorii să calmeze opinia publică, oamenii sunt greu de convins.

Bendandi a murit în 1979 la vârsta de 86 de ani. Şi-a dobândit faima după ce a prezis puternicul seism în largul coastelor adriatice ale Italiei în 1923, deşi cu o eroare de două zile. În 1927, Mussolini i-a conferit titlul de cavaler.

Actuala predicţie pare mai degrabă o speculaţie, cercetătorii moştenirii lui Bendandi indicând că nu au descoperit menţiunea 11 mai 2011 printre lucrările sale.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.