EUR
4,76 RON
(+0.11%)
USD
4,18 RON
(+0.4%)
GBP
5,49 RON
(+0.53%)
CHF
4,21 RON
(-0.15%)
AUD
2,98 RON
(+0.02%)
CAD
3,13 RON
(+0.53%)
BGN
2,43 RON
(+0.11%)
RUB
0,07 RON
(-0.53%)
ZAR
0,29 RON
(-1.21%)
BRL
1,11 RON
(-0.1%)
CNY
0,62 RON
(+0.35%)
INR
0,06 RON
(+0.02%)

Scandal fără precedent. BNR respinge la CEC doi vicepreşedinţi fără experienţă bancară, propuşi de PDL. Unul dintre ei este fiul prefectului de Cluj

1

– Ministerul Finanţelor controlat de PDL a adus CEC în situaţia de nedorit ca BNR să-i respingă doi conducători desemnaţi, scrie ZF.ro

Banca Naţională a respins no­minalizările Ministerului Finanţelor, care reprezintă statul ca acţionar al CEC Bank, privind instalarea lui Andrei Stamatian, fiul prefectului de Cluj, în funcţia de prim-vice­pre­şedinte cu atribuţii pe financiar, şi a lui Răzvan-Andrei Micu, consilier al mi­nis­trului Gheorghe Ialomiţianu, ca vicepreşedinte pe retail, afirmă surse bancare.

Finanţele sunt acum nevoite să „reformuleze” nominalizările: Stamatian, 34 de ani, este desemnat tot pentru rangul de prim-vicepreşedinte al băncii de stat, dar de data aceasta ca responsabil cu retailul, în timp ce lui Micu îi va fi atribuit un post de membru neexecutiv al Consiliului de Administraţie.

Contactaţi de ZF, reprezentanţii BNR nu au dorit să comenteze subiectul. Nici Ministerul Finanţelor nu a furnizat explicaţii până la închiderea ediţiei.

Stamatian şi Micu au fost principalele schimbări pe care Ministerul Finanţelor, controlat de PD-L, a încercat să le opereze în echipa de management a lui Radu Gheţea, care deţine funcţia de preşedinte al CEC din 2007. Gheţea fusese numit la conducerea CEC de către ministrul liberal Varujan Vosganian şi a beneficiat constant de susţinerea BNR, susţinere care i-a asigurat şi reînnoirea mandatului care tocmai îi expiră.

loading...

Citește și
Loading...

1 Comentariu
  1. Lacra spune

    Ar trebui schimbat intai Ghetea, ca habar n-are ce vorbeste cand apare pe la tv, e dus cu pluta. Cat despre astia doi numiti, la ce sa ne mai asteptam dupa numirea lui Bogdan Olteanu in conducerea BNR… Daca s-a putut atunci….

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.