Tranzacţiile pe piaţa de birouri au crescut cu 66,5% în primul trimestru, faţă de ultimele 3 luni din 2010

Activitatea totală de tranzacţionare pe piaţa de birouri din România a cunoscut o revitalizare, fiind tranzacţionaţi circa 50.000 de metri pătraţi, în creştere cu 66,5% faţă de trimestrul patru din 2010 şi cu 5,5% faţă de perioada similară a anului trecut, conform celui mai recent raport realizat de compania de consultanţă în real estate CB Richard Ellis, pe departamentul de birouri.

Cea mai mare parte a tranzacţiilor din primele trei luni a fost reprezentată de contracte de închiriere pentru clădiri din segmentul A şi B, respectiv 43.900 metri pătraţi.

„Asistăm cu bucurie la o creştere a cererii, la o revitalizare a pieţei şi observăm că cei mai mulţi dintre clienţii nostri reîncep să privească în perspectivă, îşi fac planuri pe termen mediu şi lung. Preferate rămân în continuare clădirile de tip A şi B, care oferă de altfel şi cele mai bune condiţii – zone centrale, cu acces facil la mijloacele de transport în comun şi cu un grad înalt de vizibilitate”, a declarat Cătălina Jigman, head of office agency and GSC din cadrul CB Richard Ellis România.

Conform Raportului CBRE, chiriaşii acţionează prudent, dar cu optimism şi cercetează îndelung piaţa înainte de a lua decizia de închiriere.

„După o perioadă de doi ani în care nu s-au înregistrat tranzacţii de preînchiriere, ne aşteptăm ca această situaţie să se schimbe în 2011. Cererea va continua să fie mai mare în zonele centrale, iar chiriile nete efective se vor stabiliza.

Pe de altă parte, cererea mai slabă în zonele periferice îi determină pe proprietari să ofere pachete de facilităţi substanţiale pentru a atrage chiriaşi”, a precizat Cătălina Jigman.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.