Un „Manual-ghid de implementare a responsabilităţii sociale corporative în IMM-urile din UE” se va realiza la Bacău

0

Aproximativ 30 de studenţi şi cadre didactice universitare din Belgia, Spania, Finlanda, Lituania, Olanda şi România participă la proiectul ”Implementarea responsabilităţii sociale corporative la nivelul întreprinderilor mici şi mijlocii şi a companiilor multinaţionale”, lansat, marţi (10 mai) , la Universitatea ”George Bacovia” din Bacău.

”Urmărim cunoaşterea, în detaliu, a mecanismelor şi instrumentelor ce pot conduce la sporirea responsabilităţii sociale în cadrul firmelor, pe care o apreciem a fi un factor dinamic în procesele economice”, a declarat,  profesorul universitar doctor Luc Broes, de la Plantijn Hogeschool din Anvers, coordonatorul proiectului.

La rândul său, profesorul universitar doctor Dumitru Bontaş, rectorul Universităţii ”George Bacovia”, instituţie care reprezintă România în acest proiect multinaţional, a precizat, că participanţii la eveniment vor asista la cursuri susţinute de specialişti în domeniul socio-economic ori de manageri de firme, pe teme de resurse umane, marketing, mediu, cu privire la comunitate ori valorile companiilor, şi vor realiza un ”Manual-ghid de implementare a responsabilităţii sociale corporative în IMM-urile din Uniunea Europeană”.

”Vor lucra, într-o primă etapă de zece zile, la Bacău, în grupuri de şase persoane, câte una din fiecare ţară, pentru realizarea, în premieră mondială, din câte cunosc, a unui ‘Manual-ghid de implementare a responsabilităţii sociale corporative în IMM-urile din UE”, a spus rectorul Universităţii ”George Bacovia”.

Cu această ocazie, până vineri, 20 mai, vor fi organizate şi standuri expoziţionale cuprinzând produse tradiţionale de artizanat ori de gastronomie din ţările participante, precum şi tehnici multimedia de prezentare a locului şi activităţii universităţilor ce au studenţi şi cadre didactice implicate în derularea proiectului.

De asemenea, pe agenda întâlnirii de la Bacău sunt înscrise şi acţiuni sportive şi cultural-artistice la care vor fi implicaţi alături de oaspeţii străini şi studenţi ai Universităţii băcăuane. Cei mai buni ”artişti” şi ”sportivi” vor fi recompensaţi cu premii de organizatori.

Vineri, 13 mai, profesorul universitar doctor Luc Broes va primi titlul de Membru de Onoare al Comunităţii academice ”George Bacovia”.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.