Alegerile prezidenţiale din Franţa, stabilite pentru 22 aprilie şi 6 mai 2012

Ministrul francez de interne, Claude Guéant, a prezentat miercuri, în faţa Consiliului de miniştri, calendarul alegerilor naţionale prevăzute să aibă loc în 2011 şi 2012, care confirmă datele de 22 aprilie şi 6 mai pentru cele două tururi ale prezidenţialelor de anul viitor, relatează AFP.

Alegerile legislative vor avea loc pe 10 şi 17 iunie a.c., a anunţat purtătorul de cuvânt al guvernului, François Baroin, informând presa despre lucrările Consiliului de miniştri.

Referitor la alegerile senatoriale programate în 2011, ele vor avea loc pe 25 septembrie a.c., a precizat Baroin.

Pentru aceste alegeri, candidatura preşedintelui care-şi încheie mandatul, Nicolas Sarkozy, nu pare să mai fie pusă la îndoială: la începutul lunii mai, el afirma într-un articol în revista L’Express că este ”corect” să se creadă că el va obţine un al doilea mandat de cinci ani în 2012.

Slab creditat în sondajele de opinie, Sarkozy a declarat până acum că-şi va face cunoscute intenţiile în toamna lui 2011. Tot în această perioadă se va afla şi numele principalului său concurent, candidatul socialist, care va fi desemnat la alegerile primare ale Partidului Socialist (PS, de opoziţie).

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.