De ce s-au anulat în România LICITAŢII de 2,72 de MILIARDE DE EURO într-un singur an

– În România, instituţiile statului despre care s-a dovedit că au încercat să deruleze licitaţii ilegale, în care nu s-a respectat legea, se apără spunând că nu au greşit cu nimic, „problema adevărată” fiind, în opinia acestora, legea, care este interpretabilă, scrie [block]0[/block]

Anul trecut, în România au fost anulate de către Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) 603 licitaţii şi alte proceduri de atribuire a contractelor în valoare totală de 2,72 miliarde de euro .

Anularea unei licitaţii, în urma contestaţiilor depuse, are loc doar atunci când instituţiile abilitate ajung la concluzia că autoritatea contractantă nu a respectat legea în ceea ce priveşte cheltuirea banului public.

Cea mai mare licitaţie anulată anul trecut, în valoare de aproape 120 de milioane de euro, a fost cea privind reparaţia şi reabilitarea stradală derulată de Primăria municipiului Craiova, conform datelor furnizate gândul de către ANRMAP. Pe locul doi în topul celor mai scumpe licitaţii anulate în 2010, pentru că nu au fost organizate conform legii, se află Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), cu un proiect de 57,6 milioane de euro, urmată de Primăria din Ploieşti, cu un proiect de 50 de milioane de euro.

Întrebaţi unde au greşit şi cine a plătit pentru asta, oficialii din Craiova au lăsat de înţeles că a fost o mare neînţelegere. „Nu îmi aduc aminte foarte exact. A trecut un an de atunci. S-au depus nişte contestaţii. Consiliul (CNSC, n.r.) a găsit nişte nereguli la caietul de sarcini…am remediat situaţia. Oricum era un program prea mare. L-am spart în pachete mai mici şi am început alte proceduri”, a declarat pentru gândul Teodor Sas, viceprimar al municipiului Craiova.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.