Depresie: Bărbaţii devin tot mai „feminini”

Potrivit unor psihiatri americani, numărul de bărbaţi care suferă de depresie va creşte semnificativ în următorii ani din cauza crizei economice şi a faptului că diferenţele dintre bărbaţi şi femei se estompează, scrie site-ul passionsante.be.

Echipa de cercetători de la Universitatea Emory (Atlanta) arată că, „deocamdată, femeile prezintă un risc de două ori mai mare decât bărbaţii să alunece într-o depresie profundă. Dar lucrurile se schimbă şi noi, psihiatrii, trebuie să fim pregătiţi să ne adaptăm tratamentele la aceste schimbări”.

Într-un articol publicat în British Journal of Psychatry, ei adaugă: „Bărbaţii acordă şi în prezent multă importanţă rolului lor de şef de familie. Ei vor să-şi întreţină familia din punct de vedere financiar şi să-şi protejeze căminul. Pe cei care nu reuşesc îi paşte depresia.

Citeste si:  Alimentele prea grase pot provoca depresie

” Potrivit cercetătorilor americani, două tendinţe „evidente” arată că bărbaţilor le este tot mai greu să-şi îndeplinească rolul tradiţional. În primul rând, efectele crizei economice, care a dus la concedieri masive, posturile suprimate fiind în majoritate ocupate de bărbaţi.

În al doilea rând, tot mai multe femei aduc în familie mai mulţi bani decât bărbaţii. „Mulţi bărbaţi se tem că vor fi în situaţia în care se găseau multe femei înainte, prinse în căsnicie, fără vreun viitor profesional”, spune dr Boadie Dunlop, unul din autorii studiului.

Citeste si:  Îmbunătăţeşte-ţi memoria cu 75% printr-o metodă foarte simplă

„Bărbaţii devin încetul cu încetul tot atât de deschişi ca femeile pe plan emoţional. Societatea nu mai aşteaptă de la ei să fie duri şi insensibili, ci să-şi exprime sentimentele, mai ales cele depresive”, încheie cercetătorii.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata