„Falău” a cerut strămutarea procesului din cauza „presiunilor mediatice”

Cristian Chilat, zis ”Falău”, a solicitat, miercuri, magistraţilor Tribunalului Neamţ, la primul termen al procesului în care este acuzat de uciderea interlopului Gheorghe Mararu, strămutarea procesului din cauza ”presiunilor mediatice”.

Falău a declarat în faţa judecătorilor că îi pare rău de fapta comisă, dar a lăsat să se înţeleagă că a comis crima de teama de a nu fi el cel ucis.

”Îmi pare rău pentru cele întâmplate. Dacă nu era el (cel ucis-n.r.), eram eu. Îmi menţin poziţia de arestat preventiv şi nu dau declaraţii până la soluţionarea cererii de strămutare a dosarului”, a declarat Chilat în faţa magistraţilor nemţeni.

Judecătorii au trimis cererea de strămutare a procesului către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie care va analiza pe 27 mai această solicitare. Următorul termen al procesului a fost stabilit pe 8 iunie.

La acest prim termen al procesului au fost prezenţi şi Bogdan Mararu, fratele victimei, şi Alina Mararu, soţia victimei, ambii în calitate de părţi civile.

”Nu ne-am gândit la o sumă, la următorul termen vom preciza suma”, a declarat în faţa judecătorilor Bogdan Mararu.

Pe 14 noiembrie, Cristian Chilat l-a ucis cu 6 focuri de armă pe Gheorghe Mararu, iar pe fratele acestuia, Bogdan Mararu, l-a rănit după ce a tras 3 focuri de armă. Atacul s-a produs în cafeneaua ”Cafe Latino” din Piatra Neamţ.

Între Cristian Chilat şi fraţii Mararu au existat de-a lungul vremii mai multe conflicte soldate cu vătămări corporale şi incendieri de maşini.

De asemenea, asupra lui Dumitru Ioan Mironescu, prieten cu ”Falău”, a existat un atac armat, în 2006, despre care existau informaţii că a fost comis la solicitarea fraţilor Mararu. Adunând informaţiile, anchetatorii au concluzionat că atacul armat din 14 noiembrie 2010 a fost comandat de Dumitru Ioan Mironescu, motiv pentru care acesta este trimis în judecată pentru complicitate la omor calificat şi tentativă de omor calificat.

Pe 14 februarie 2011, Mironescu a fost atacat de 6 indivizi, la ieşirea din municipiul Bacău, fiind bătut cu răngile şi bâtele de lemn. O parte dintre agresori au fost prinşi şi trimişi în judecată, în stare de arest preventiv, pentru tentativă de omor. De la momentul agresiunii şi până în prezent, Mironescu se află internat într-o clinică privată.

Citește și
2 Comentarii
  1. herlea ioan florin spune

    pakat nu trebuia sal omoare caci au copii de suferi pt toate prostiile astea

  2. herlea ioan florin spune

    pt ce mai cere stramutarea dosarului kand a facut asta nu sa gandit la consecinte e greu sa fii usor influentabil sa te foloseasca lumea pakat nu trebuie sa fie umoruri ka sa fie antelegere ca nu santem an vestul salbatic

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.