FMI: Aduceţi acasă românii harnici din străinătate

FMI recomandă autorităţilor să-i atragă în ţară pe românii din străinătate, pentru a ajuta economia să crească, scrie [block]0[/block]

„România lasă în spate doi ani de criză în care a făcut o serie de reforme care au modificat o mare parte din imaginea ţării în afară. Deficitul bugetar a scăzut datorită evoluţiei mai bune a exporturilor faţă de importuri.

Totodată, dacă înainte de a intra în acordul cu Fondul Monetar Internaţional (FMI) în primăvara lui 2009, leul suferise o cădere abruptă, ulterior cursul a început să se stabilizeze pentru ca în 2011 leul chiar să se întărească uşor”, a spus Jeffrey Franks, şeful misiunii FMI pentru România.

Dar cum putem asigura şi o creştere economică durabilă? Cum putem aduce mai mulţi bani în economie? În primul rând, producând mai mult, crescând numărul de angajaţi, mai ales din cei productivi. Franks a atras atenţia că există o mulţime de români care muncesc în afară şi au rezultate foarte bune, care ar putea fi atraşi să muncească în ţară.

Franks consideră că România are nevoie de o reformă atât la nivelul instituţiilor formale, dar şi a celor „informale”, care ţin de mentalitate.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.