Microsoft plăteşte 8,5 miliarde de dolari pentru preluarea Skype

Producătorul american de software Microsoft a anunţat marţi (10 mai) că va prelua compania de telefonie prin Internet Skype pentru 8,5 miliarde de dolari în numerar, cea mai mare tranzacţie derulată în istoria de 36 de ani a Microsoft, transmite AFP.

Skype urmează să devină o nouă divizie de afaceri în interiorul Microsoft, iar directorul general de la Skype, Tony Bates, va deveni preşedintele Microsoft Skype Division, fiind subordonatul direct al CEO-ului Microsoft, Steve Ballmer.

„Skype este un serviciu fenomenal îndrăgit de milioane de oameni din întreaga lume”, a subliniat într-un comunicat Steve Ballmer. „Împreună vom crea viitorul comunicaţiilor în timp real pentru ca oamenii să poată rămâne în contact cu familia şi prietenii, clienţii şi colegii din întreaga lume”, a adăugat Steve Ballmer.

Înfiinţat în anul 2003, Skype are în prezent aproximativ 170 de milioane de utilizatori conectaţi la nivel mondial, care în 2010 au petrecut peste 207 miliarde de minute în comunicaţii de voce şi video.

Site-ul de licitaţii pe internet eBay a preluat Skype în luna septembrie 2005 doar pentru ca în luna noiembrie 2009 să-l vândă unui grup de investitorii într-o tranzacţie care la acea dată valoriza la 2,75 miliarde de dolari.

Prin preluarea Skype, Microsoft vrea să-şi extindă oferta în domeniul serviciilor mobile pentru a putea concura mai bine cu rivali precum Apple sau Google.

Microsoft a informat că are de gând să ofere serviciul Skype pe consola sa de jocuri video Xbox, pe telefoanele care utilizează sistemul de operare Windows Phone precum şi pe o gamă largă de aparate care utilizează Windows.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.