România va deschide un birou consular la Ungheni la 26 mai

Autorităţile române şi cele ale Republicii Moldova discută în prezent despre inaugurarea Biroului consular al României la Ungheni la 26 mai, a anunţat miercuri ambasadorul român la Chişinău, Marius Lazurcă.

El a declarat presei că discuţiile şi pregătirile sunt în faza finală, iar la inaugurare urmează să participe ministrul român al afacerilor externe, Teodor Baconschi, care, cu această ocazie, va avea şi o serie de întrevederi la Chişinău.

Potrivit diplomatului român, iniţial, Biroul consular va elibera permise de mic trafic la frontieră, dar va fi evaluată şi necesitatea de extindere a ariei de servicii consulare. ‘Ne dorim ca acest birou consular să fie un nou instrument care să apropie cetăţenii celor două state’, a declarat Marius Lazurcă.

Un alt proiect important asupra căruia lucrează autorităţile celor două state este organizarea şedinţei comune a guvernelor de la Bucureşti şi Chişinău, preconizată pentru luna iunie.

Potrivit ambasadorului Marius Lazurcă, organizarea şedinţei va constitui una din principalele teme de discuţii în timpul vizitei ministrului Baconschi la Chişinău.

Printre proiectele cele mai importante pentru această şedinţă se numără cele energetice, stimularea cooperării economice, stimularea procesele integraţioniste ale Republicii Moldova, a precizat ambasadorul român. ‘Ne dorim o şedinţă de guvern cu rezultate concrete şi care să avanseze proiectele strategice comune’, a mai declarat el.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.