Tratamentul aplicat cadavrului lui ben Laden este „inacceptabil”, consideră fiii liderului terorist

Fiii lui Osama ben Laden au ameninţat că-l vor aduce în faţa justiţiei pe preşedintele american Barack Obama, „responsabil” în opinia lor de soarta liderului Al-Qaida, eliminat la 2 mai de un comando american în Pakistan, considerând drept „inacceptabil” şi „umilitor” tratamentul aplicat cadavrului tatălui lor, care a fost cufundat în apele mării, menţionează un mesaj postat de SITE.

„Preşedintele Obama personal trebuie să elucideze legal soarta tatălui nostru, Osama ben Laden”, citează Centrul american de supraveghere a site-urilor islamiste, SITE, un mesaj semnat de Omar Ben Ossama Ben Laden (foto) în numele numeroşilor săi fraţi.

Considerat de Statele Unite ale Americii inamicul public nr. 1, după atentatele antiamericane de la 11 septembrie 2001, Osama ben Laden a fost ucis la 2 mai de un comando american, în cadrul unei operaţiuni militare asupra complexului său rezidenţial din Abbottabad, în Pakistan, a anunţat imediat preşedintele american.

Cadavrul lui ben Laden a fost cufundat în apele mării, conform Washingtonului.

„Din punct de vedere uman şi religios este inacceptabil să dispui astfel de o anumită persoană, iar aruncarea în apă a unui cadavru este umilitoare pentru familia celui decedat şi pentru adepţii lui, prejudiciind sentimentele a sute de milioane de musulmani”, continuă documentul.

„În calitate de fii ai lui Osama ben Laden, ne rezervăm dreptul de a urmări în justiţia americană şi internaţională /pe cei responsabili/ pentru această crimă, cu scopul de a afla care a fost soarta tatălui nostru dispărut”, conchide comunicatul postat pe internet.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.