Uitaţi de austeritate! Românii au făcut o fixaţie pentru pantoful reprezentantului FMI

În această săptămână, în România se vorbeşte numai despre pantof.

România a împrumutat miliarde de la Fondul Monetar Internaţional (FMI), dar unii se întreabă dacă reprezentantul FMI Jeffrey Franks nu are el însuşi nevoie de un credit, după ce a fost văzut purtând un pantof cu o gaură în talpă la o întrevedere cu preşedintele român Traian Băsescu, scrie miercuri AP într-un comentariu.

Imaginea de sâmbătă a eclipsat comentariile lui Franks despre cheltuielile publice, concedieri şi inflaţie în statul balcanic. În mod misterios, fotografia în care apărea apărea pantoful cu gaură a dispărut marţi din locul în care era postată pe site-ul preşedinţiei, notează AP.

Indiferent de acest lucru, subiectul a continuat să domine ştirile din România.

Lui Franks i s-a cerut să comenteze subiectul luni, la o conferinţă de presă despre economia României. „Prefer să vorbesc despre România, nu despre chestiuni personale”, a spus el. „Mi-am schimbat pantofii astăzi”, a adăugat apoi Jeffrey Franks.

Pantoful le-a furnizat românilor o bună oportunitate pentru a critica FMI, care a cerut autorităţilor să ia măsuri dure de austeritate pentru a reduce deficitul la 4,4% în acest an, observă Associated Press. Franks s-a deplasat în România după ce FMI şi Uniunea Europeană au aprobat un împrumut suplimentar preventiv de 5 miliarde de euro.

Loading...
loading...
Citește și
Loading...
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.