Bătrâneţi liniştite? Iată câţi bani câştigaţi pentru un an de cotizaţii la pensie

– Cea mai mare parte a romanilor care contribuie la pensia privata obligatorie nu stie cat au cotizat intr-un an si, mai mult, nici macar nu cunoaste valoarea profitului pe care l-a obtinut de pe urma contributiilor trimise in fondurile de pensii la care au aderat.

Ziare.com a calculat pentru dumneavoasta profitul obtinut intr-un an de cotizatii, in functie de fondul de pensii private obligatorii pe care l-ati ales. Salariul brut luat in calcul este de 2.100 de lei si, cu ajutorul calculatoarelor Conso.ro, vom afla sumele acumulate.

La o cotizatie anuala de 2,5% din salariul mai sus mentionat, contributiile lunare cumulate pe un an intreg se ridica la 504 lei. Calculele sunt facute luand ca reper perioada 2 mai 2010-2 mai 2011.

In cazul fondului de pensii al Eureko, suma acumulata se ridica la 516,32 de lei. Acest fond a avut in perioada mentionata un randament de 7,66% acesta fiind si unul dintre cele mai bune pe durata mai 2010 – mai 2011. Daca luam diferenta dintre contributiile anuale si suma acumulata, se va observa ca aceasta este de doar putin peste 12 lei. Acesta este profitul pe care l-ati facut din contributiile pe un an intreg. Valoarea unitatii de fond se ridica la 14,44 lei.

Si cei de la Pensia Viva au avut un randament destul de bun in ultimele 12 luni, dar se pare ca si aici profitul este destul de mic. Daca la BCR, castigul se ridica la doar vreo 11 lei, aici acesta mai scade cu un leu. Suma acumulata pe ultimele 12 luni este de 514,25 lei.

10 lei a fost profitul pe care fondul ING l-a produs pentru cei 2,5% bani cotizati din salariile brute.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.