Cum au ajuns primăriile agenţii imobiliare «low cost»

– Primăriile din București deţin aproape 2.000 de locuințe sociale, în valoare de 100-150 de milioane de euro. În destule cazuri, modul în care au fost cumpărate sau repartizate acestea ridică semne de întrebare, scrie Capital.ro

În 2008, primarul general Adriean Videanu a cumpărat, de pe piața imobiliară, circa 340 de garsoniere și apartamente. Cele mai multe se aflau în trei complexuri imobiliare (Lemon Garden din Giulești, RubinStein din Bucureștii Noi și Gura Siriului Residence din Titan), iar fondurile cheltuite de edili au fost estimate la acea dată la peste 40 de milioane de euro.

Deși Consiliul General aprobase cumpărarea de locuințe sociale, o parte din acestea au fost recatalogate drept locuințe de necesitate, pentru a putea fi distribuite și unor persoane care nu se încadrau în condițiile prevăzute de lege pentru locuințele sociale (în general, cei evacuați din Centrul istoric sau din casele naționalizate).

Pentru că, după cum se știe, locuințele sociale nu ajung întotdeauna la cei care au cu adevărat nevoie de ele. În ultima perioadă, două cazuri relatate de mass-media au readus în actualitate problema celor care plătesc chirii minuscule, deși situația financiară nu justifică ajutorul statului.

Astfel, potrivit ziariștilor de la „Kamikaze“, Victor Ciutacu, redactor-șef al „Jurnalului național“, locuiește, de un deceniu, într-un apartament social de pe strada Petre Ispirescu din Capitală. El plătește, pentru 66 de metri pătrați, o chirie lunară de numai 30 de euro. Continuarea în Capital

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.