Domnia reginei Elisabeta a II-a a devenit a doua cea mai lungă din istoria Marii Britanii

Trăim într-o eră în care primul om a mers pe Lună, Zidul Berlinului a fost ridicat şi apoi dărâmat, s-a inventat internetul şi avut loc revoluţia ADN în medicină.

Nefiind marcată în mod oficial, domnia reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii a devenit a doua cea mai lungă din istoria regatului, depăşind-o pe cea a lui George al III-lea, scrie miercuri The Telegraph.

De când a preluat tronul după moartea tatălui său, George al VI-lea, la 6 februarie 1952, regina a domnit în total 59 de ani şi 110 zile – inclusiv ani bisecţi – sau 21.645 de zile.

Suverana se află în prezent pe locul al doilea în clasamentul celor mai lungi domnii din istoria de peste o mie de ani a monarhiei britanice, fiind surclasată doar de regina Victoria, care a murit în 1901, după 63 de ani şi şapte luni la cârma ţării,.

Regina, care îşi sărbătoreşte nunta de diamant luna viitoare, ar putea-o ‘detrona’ inclusiv pe Victoria în septembrie 2015, la vârsta de 89 de ani.

Dintre şefii de stat aflaţi încă în viaţă, doar regele Bhumibol Adulyadej al Thailandei, care se află pe tron din 1946, are o domnie mai lungă, notează Telegraph.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.