EUR
4,76 RON
(-0.06%)
USD
4,19 RON
(+0.06%)
GBP
5,56 RON
(-0.22%)
CHF
4,19 RON
(-0.12%)
AUD
2,98 RON
(+0.01%)
CAD
3,16 RON
(-0.48%)
BGN
2,43 RON
(-0.08%)
RUB
0,07 RON
(+0.11%)
ZAR
0,29 RON
(-0.06%)
BRL
1,11 RON
(-0.7%)
CNY
0,62 RON
(+0.05%)
INR
0,06 RON
(+0.53%)

Guvernul a luat măsuri pentru implementarea de proiecte de 283 de milioane de euro în Transporturi

0

Guvernul a aprobat miercuri (11 mai) un set de măsuri necesare pentru aprobarea şi implementarea unor proiecte în valoare totală de 283 de milioane de euro, privind reabilitarea, modernizarea şi echiparea cu instalaţii performante a unor staţii şi secţii de circulaţie pe calea ferată, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Ioana Muntean.

„Vorbim despre proiecte finanţate din fonduri europene, prin Programul Operaţional Sectorial Transporturi, în valoare totală de 283 de milioane de euro”, a afirmat Muntean.

Astfel, Executivul a aprobat indicatorii tehnico-economici, etapă necesară pentru procedurile de achiziţie a lucrărilor şi serviciilor de consultanţă.

De asemenea, se creează condiţiile pentru încheierea contractelor şi începerea absorbţiei de fonduri nerambursabile FEDR.

Proiectul „Modernizarea unor staţii de cale ferată din România” vizează reabilitarea şi modernizarea a 16 staţii de cale ferată, respectiv: Giurgiu, Alexandria, Slatina, Rm.Vâlcea, Piteşti, Reşiţa Sud, Sf.Gheorghe, Tg.Mureş, Zalău, Bistriţa, Piatra Neamţ, Botoşani, Vaslui, Brăila, Călăraşi, Slobozia, a exemplificat sursa citată.

Finanţarea obiectivelor de investiţii, se face din fonduri nerambursabile alocate de Comisia Europeană prin Fondul European de Dezvoltare Regională şi de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, în limita sumelor prevăzute anual cu această destinaţie, conform programelor de investiţii publice aprobate potrivit legii.

Cererile de finanţare aferente obiectivului de investiţii au fost aprobate de AM-POST şi pentru 15 staţii de cale ferată sunt semnate Contracte de finanţare.

Valoarea totală a acestui proiect este estimată la 174,48 milioane de euro.

De asemenea, alte patru proiecte au ca obiectiv modernizarea instalaţiilor şi dotărilor unor staţii şi circuite de cale ferată.

Prin proiectul „Modernizarea instalaţiilor de centralizare electromecanică pe secţia de circulaţie Ilia – Lugoj” se va moderniza sistemul de semnalări de la şapte staţii de cale ferată de pe linia Ilia – Lugoj. Valoarea totală a obiectivului de investiţie este 81, 755 milioane de lei ( inclusiv TVA), iar durata de realizarea a investiţiei este de 24 luni.

Proiectul „Modernizarea instalaţiilor de centralizare electromecanică pe secţia de circulaţie Siculeni – Adjud” este destinat atât modernizării infrastructurii existente, cât şi îmbunătăţirii siguranţei circulaţiei pentru 12 staţii de cale ferată. Valoarea totală a obiectivului de investiţie este de 173, 035 milioane de lei ( inclusiv TVA), iar durata de realizarea a investiţiei este de 36 luni.

În proiectul „Modernizarea trecerilor la nivel cu calea ferată” au fost selectate ca fiind prioritare pentru modernizare, un prim set de 112 treceri la nivel. Valoarea totală a obiectivului de investiţie: 105, 869 milioane de lei ( inclusiv TVA), iar durata de realizarea a investiţiei este de 34 luni.

Totodată, proiectul „Sistem de detectare a cutiilor de osii supraîncălzite şi a frânelor strânse” are o valoare totală a obiectivului de investiţii de 97, 171 milioane de lei (inclusiv TVA), iar durata de realizarea a investiţiei este de 29 luni, a menţionat Executivul.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.