EUR
4,84 RON
(+0.04%)
USD
4,30 RON
(+0.09%)
GBP
5,37 RON
(-0.07%)
CHF
4,55 RON
(+0.04%)
BGN
2,47 RON
(+0.07%)
BYN
1,76 RON
(+0.09%)
CAD
3,17 RON
(-0.03%)
RSD
0,04 RON
(-0.02%)
AUD
2,99 RON
(+0.02%)
JPY
0,04 RON
(+0.09%)
CZK
0,18 RON
(0%)
INR
0,06 RON
(+0.1%)

În Rusia a apărut o sectă ce i se închină lui Putin

Premierul rus Vladimir Putin a devenit obiect de adoraţie al unei secte înfiinţate în regiunea Nijni Novgorod (nord-est), ai cărei adepţi îl consideră întruparea apostolului Pavel, relatează joi portalul Delovoi Peterburg.

Conducătoarea sectei apărute în satul Bolşaia Elnia din regiunea Nijni Novgorod este maica Fotinia, care susţine că şeful guvernului rus, ca şi unul dintre apostolii biblici, „a fost un înrăit şef militar”, până când asupra sa nu a pogorât Sfântul Duh, care l-a învăţat să-şi conducă cu înţelepciune semenii.

Purtătorul de cuvânt al premierului rus, Dmitri Peskov, a afirmat că-l impresionează înalta apreciere pentru Putin, dar a amintit că una din cele zece porunci interzice să te închini idolilor, notează portalul Gazeta.

„Este prima dată aud de existenţa acestei secte. Ceea ce a făcut premierul inspiră respect. Dar aş vrea să amintesc una dintre porunci: „Să nu te închini idolilor”. Vladimir Putin, din câte am observat, are rezerve faţă de astfel de manifestări de admiraţie – versuri dedicate, tablouri”, a spus Dmitri Peskov.

Premierul rus întâmpină cu reţinere manifestările de adoraţie, notează şi Gazeta, amintind că, în 2008, o stradă din centrul capitalei cenene Groznâi a primit numele lui. Putin le-a mulţumit iniţiatorilor, dar i-a rugat ca pe viitor să se abţină să-şi manifeste emoţiile în acest fel.

Bloggerii ruşi s-au amuzat la ştirea despre apariţia sectei, dar au suspectat că este vorba de „o fină provocare” şi au subliniat că fondatoarea sectei se ocupă de escrocherii.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata