Legatura dintre Internet şi consumul de alcool

– Intre alcool si Internet exista o legatura, sustin specialistii in domeniu. Tinerii care consuma alcool petrec mai mult timp pe Internet decat cei care nu beau.

Este vorba de adolescentii care pierd mult timp pe retelele de socializare, dupa cum arata un nou studiu, citat de Fox News. Anumite activitati pe care ei le au pe Internet aduc cu ele si un consum ridicat de alcool, relatează Ziare.com.

Unul dintre motive ar putea fi acela ca producatorii de bauturi alcoolice isi fac reclama pe retele de socializare gen Facebook sau Twitter. Oamenii de stiinta sunt prudenti si afirma ca nu este vorba de o legatura directa intre aceste doua activitati, ci de o asociere a uneia cu cealalta.

Drept consecinta, nu putem sti care este cauza exacta a celuilalt, Internetul sau alcoolul. Este nevoie de mai multe studii in viitor pentru a arata ca exista o cauzalitate intre fenomene. Copiii sunt expusi la calculatoare si Internet la o varsta tot mai scazuta, spune cercetatoarea Jennifer Epstein, de la Colegiul de Medicina Well Cornell, New York.

Epstein si colegii ei au studiat mai mult de 200 de adolescenti cu varste cuprinse intre 13 si 17 ani. Cei care consumasera alcool in ultima luna petrecusera, in medie, 16 ore saptamanal pe Internet. Ceilalti au stat mai putin pe web, adica 12,7 ore pe saptamana. In schimb, nu s-a observat existenta unei legaturi intre consumul de alcool si jocurile pe calculator.

Este important si rolul parintilor, caci ei ii pot influenta pe copiii lor sa nu mai petreaca atat de mult timp in fata calculatorului. Acesta poate fi periculos pentru tineri.

Specialistii spun ca exista chiar o afectiune denumita „Depresia Facebook”, cauzata de timpul prea mare petrecut pe aceasta cunoscuta retea de socializare. In general, Internetul poate duce la un comportament de izolare, in cazul tinerilor. Studiul a fost publicat in revista de specialitate „Addictive Behaviours”.

CITITI SI

Cum am ajuns SĂ BLOCĂM INTELIGENŢA COPIILOR NOŞTRI?
7 lecţii capitale pentru părinţi


Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.