MAE: Cutremurul din localitatea spaniolă Lorca, fără cetăţeni români printre victime

0

Printre victimele cutremurului din localitatea spaniolă Lorca nu se numără niciun cetăţean român, conform informaţiilor oficiale comunicate, a anunţat joi MAE.

Potrivit comunicatului transmis de MAE, Consulatul General al României la Sevilla şi Consulatul Onorific al României în Murcia au contactat autorităţile locale din Lorca în cel mai scurt timp după producerea seismului pentru a verifica dacă au fost afectaţi cetăţeni români.

„Nu există încă informaţii cu privire la naţionalitatea tuturor persoanelor rănite în cutremur, autorităţile române aşteptând detalii în legătură cu acest aspect în cea de-a doua parte a zilei”, se arată în comunicat.

Consulatul General al României la Sevilla este în contact permanent cu autorităţile spaniole, iar informaţiile vor fi transmise cu operativitate opiniei publice.

Misiunea a luat legătura telefonică cu numeroşi cetăţeni români, care se regăsesc în registrele consulare, pentru a afla informaţii de la locul evenimentelor şi pentru a le oferi asistenţa consulară în astfel de situaţii.

Dacă situaţia o va impune, o echipă mobilă a Consulatului General al României la Sevilla se va deplasa în zona calamitată, pentru a veni în sprijinul cetăţenilor români afectaţi de dezastru, a precizat MAE.

La sediul misiunii s-a constituit un comandament de urgenţă pentru asigurarea asistenţei şi protecţiei consulare a cetăţenilor români din Lorca şi împrejurimi.

Primăria Lorca a activat planul de urgenţă în caz de cutremur/catastrofă naturală, a organizat un adăpost în centrul expoziţional al oraşului pentru cei aproximativ 10.000 de cetăţeni afectaţi, iar echipele de intervenţie şi protecţie civilă, alături de militari specializaţi coordonează şi efectuează acţiuni de ajutorare şi salvare.

În regiunea Murcia sunt rezidenţi aproximativ 12.750 de cetăţeni români, iar în localitatea Lorca, cea mai afectată de cutremur, locuiesc aproximativ 1.100.

MAE îşi exprimă compasiunea pentru familiile victimelor care şi-au pierdut viaţa ca urmare a acestui seism.

Un cutremur de 4,4 grade pe scara Richter, urmat de o replică de 5,1 grade pe scara Richter, a fost înregistrat miercuri seara în localitatea spaniolă Lorca, provincia Murcia. În urma seismului s-au înregistrat însemnate pagube materiale, pierderi de vieţi omeneşti şi zeci de victime.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.