Poliţia animalelor a depus plângere penală împotriva medicului implicat în uciderea câinilor comunitari din Botoşani

2

Poliţia animalelor a depus, joi, o plângere împotriva medicului veterinar Cristian Pancu, cel care este responsabil de eutanasierea celor peste 200 de câini fără stăpân aflaţi în adăposturile municipalităţii.

Inspectorii Poliţiei animalelor susţin că medicul veterinar era singurul în măsură să decidă uciderea animalelor, însă „nu a făcut-o conform legii, deoarece aceşti câini nu sufereau de o boală incurabilă”.

„Câinii sufereau de o boală perfect tratabilă şi, pe lângă acest fapt, de jigodie suferă în special câinii de până la un an. Or, aici sunt câini perfect maturi. Eutanasierea nu se impunea în acest caz. Este ilegală şi pentru acest motiv am depus plângere.

Nu considerăm că pot fi eutanasiaţi în două ore 230 de câini, mai ales că eutanasierea este obligatorie a fi făcută, prin lege, de către medicul veterinar”, a afirmat inspectorul Alexandra Floareş de la Poliţia animalelor.

Inspectorii de la Poliţia animalelor vor cere, de asemenea, Colegiului Medicilor Veterinari Botoşani suspendarea dreptului de liberă practică a medicului veterinar Cristian Pancu.

Poliţia animalelor a deschis, joi, o anchetă pentru stabilirea condiţiile în care a avut loc eutanasierea şi bazele legale ale acţiunii. Inspectorii au verificat la faţa locului, alături de oficialii Direcţiei Sanitar Veterinare, padocurile în care au fost eutanasiaţi câinii, dar şi documentele care au stat la baza uciderii acestora.

Peste 200 de câini aflaţi în îngrijirea Primăriei municipiului Botoşani au fost ucişi, miercuri dimineaţă, animalele fiind găsite moarte în padocuri de membrii Asociaţiei de protecţia animalelor ADOR.

loading...
Citește și
2 Comentarii
  1. ionescu, bucuresti spune

    Rugăm a fi extinse cecetările penale până la nivelul mai sus de decizie – primar, şef bază etc.

  2. ozzy's acidutzu spune

    …in primul rand felicitari politiei animalelor ptr luarea de atitudine, este cred eu un caz unic pana la aceasta data in romania cand un medic veterinar „da dispoziti dupa ureche” sa fie ucisi (a se retine cu bestialitate) nu mai putin de 230 de caini, banuiti ca ar avea nu stiu ce boala (?!). asa au lasat sa se inteleaga din declaratiile date imediat la televizor, unul zicea ceva de rabie, altul ca ar avea „jigodie’ pe ei, nici unul din cei intervievati nu a stiut cum sa-si motiveze
    de fapt actiunea…care cat de colo se vede clar, fara sa faci facultatea de medicina veterinara ca e ilegala. singurul care intr-adevar a reusit sa se dovedeasca credibil, a fost angajatul ala care avea in mana un dita’mai parul cu care a incercat sa-i convinga si pe reporterii sositi imediat la fata locului (…invartindu-l prin aer ca pe ghioga) ca de fapt el are dreptate in ce spune. metoda convingerii, este celebra bata, nu vorbirea coerenta pe baza dialogului civilizat, ma uitam la reporterii aia cum sau ferit la timp ca si prin gard le-ar fi arsi una pe spate…asa din simpatie fata de reorteri. dl. dr, care acum a ajuns intr-adevar celebru la nivel national, sustine ca i-a eutanasiat „conform legii” (adica pe intelesul tuturor cititorilor „legea parului” – ma rog o lege personala probabil)
    …ca sa injectezi peste 200 de caini oare cate ore sau zile le-ar fi luat(?). bine dar ei fiind din categoria baietilor destepti, intr-o ora cred ca iau culcat la pamant cu brio., omul ala nu stiu daca sa-i mai zic asa, nu cred ca a fost chiar singur in exercitiul functiunii, sigur au fost mai multi, ptr ca stim si noi din practica de zi cu zi ca un caine singur incoltit e greu de lovit, alergi dupa el minute in sir pana-l prinzi …dar pentru 200 de bucati, judecati si dvs singuri. mi-ar face placere sa vad ca intr-adevar exista o politie animalelor „adevarata”, care se ocupa cu toata seriozitatea de acest aspect, ca in statele unite. cred ca majoritatea dintre dvs a vazut pe la animal planet cum stau lucrurile la ei, nu mai comenteaza ca stati, asa a zis, dom’doctor sau dom’primar, catusele pe manutze, apoi la judecatorul districtual imnpreuna cu proprietarul adapostului si …hai sa vedem cum ati savarsit fapta. eu sunt iubitor de animale si ca mine or mai fi altii pe teritoriul romaniei (…anul trecut asa ca sa ma exemplific, am ingrijit un porumbel ranit la o aripa mai bine de o luna, sa stici ca va spun adevarul nu l-am facut ciulama, i-am redat libertatea, am putut sa fac acest lucru), dar ca sa sfidezi orice ratiune …asa pur si simplu trebuie omorati, mi-e greu sa cred ca un om normal cu stiinta de carte, cetatean al secolului 21 prin natura meseriei sale nu stie sa dea un diagnostic corect, sa se plece la problemele de sanatate ale acestor animale cu umanitate, prefera sa condamne aceste animale la moarte, scurt si fara comentarii. de fapt nu ar trebui sa ne mai mire pe nici unul dintre noi aceste manifestari, ca la nici 3 saptamani alti „destepti” dar din zona galatiu-lui parca, schilodesc tot dupa reguli de ei stiute niste cai – vezi doamne le strica culturile(…cand le-am vazut fetele chiar m-am speriat, doamne ce fermieri, de unde or fi astai, numai alcoolisti pusi pe scandal si pe de’asupra si micinosi). dupa cum se stie foarte bine la sate populatia e imbatranita nu mai au resurse financiare, cine sa mai dea cu sapa, tinerii au plecat prin alte zone sau se ocupa cvu altceva…aia in schimb erau numai fermieri unul si unul, toti intr-un glas comentau problema culturilor de care habar nu aveau, sau poate la poarta abatorului…ii astepta un sac cu bani, cine stie.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.