României îi va fi tăiat cel puţin un miliard de euro din fonduri europene, a declarat Dumitru Costin

Preşedintele Blocului Naţional Sindical (BNS), Dumitru Costin, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că România riscă să piardă cel puţin un miliard de euro alocări din fonduri europene, din cauză că nu a folosit banii alocaţi până acum.

Dumitru Costin a precizat că valoarea pierderii poate să fie mult mai mare.

„Primul trimestru al anului 2012 este momentul în care se trage linie şi se raportează modul în care s-au cheltuit banii publici alocaţi României. Datorită faptului că nu am cheltuit aceste resurse financiare, că s-au blocat o sumedenie de licitaţii, o sumedenie de procese de contractare de fonduri, România riscă, în urma estimărilor pe care noi le-am făcut, să fie anunţată, în primul trimestru al anului viitor, că îi va fi tăiat din alocaţiile europene cel puţin un miliard de euro.

Astea sunt estimările pe care le-am făcut noi, dar este posibil ca cifra să fie mult mai mare”, a menţionat Dumitru Costin.

Liderul BNS a adăugat că trage şi un semnal de alarmă, deoarece politicienii, ţinând seama de faptul că anul viitor vor fi alegeri, vor încerca să paseze vina funcţionarilor care se ocupă cu fondurile europene.

„Pentru a se găsi o soluţie şi aruncarea în derizoriu a situaţiei, în momentul de faţă se execută un audit de resurse umane în sectorul public, în principal pe zona celor care administrează fonduri publice.

Acest audit este executat de Banca Mondială într-un contract plătit de Guvernul României. În momentul în care o să iasă în spaţiul public această informaţie în trimestrul I al anului viitor, când se trage linie, guvernanţii vor găsi ţapii şi caprele ispăşitoare: sunt funcţionarii din autorităţile de management”, a spus Dumitru Costin.

Preşedintele BNS a susţinut conferinţa de presă împreună cu deputatul Mircia Giurgiu, propus pentru excluderea din PDL. Cei doi au participat la lansarea la Cluj-Napoca a Proiectului „Caravana Carierei”, iniţiat de BNS şi cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

loading...

Citește și
Loading...

2 Comentarii
  1. IMM-ist spune

    Cit din spaga de 30-60% din spaga ceruta de functionarii membri ai sindicatului ajunge la sindicat ????? Spaga se cere in avans….r-ati ai naibii de tilhari …nimeni in afara de consultantii securistici desemnati de clicile voastre de delapidatori nu poate depune dosare !!!!!

  2. ionel spune

    sindicatul a fost si va fi in continuare format din oameni fara demnitate si onoare, dar ce sa faci ,te resemnezi si mergi mai departe , poate dc eram si noi in situatia lor procedam la fel , demnitatea iese in evidenta cand esti incercat.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.