Tribunalul Bucureşti respinge cererea lui Marius Petcu de eliberare din arest sub control judiciar

0

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au respins, miercuri (11 mai), cererea liderului sindical Marius Petcu de eliberare din arest sub control judiciar, într-un dosar în care este acuzat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie de luare de mită în formă continuată. Decizia nu este defintivă.

Miercuri, la primul termen al procesului, Marius Petcu a declarat că vrea să se întoarcă la familie, deoarece are copii de întreţinut.

În plus, el a arătat că nu va influenţa desfăşurarea procesului dacă va fi lăsat liber, pentru că toate probele procurorilor se află la dosarul aflat în instanţă.

Petcu a susţinut că este nevinovat şi este gata să dea o declaraţie completă în instanţă, prin care sa demonteze acuzaţiile procurorilor DNA, arătând că până acum nu i s-a dat această posibilitate.

Pe fond, dosarul a fost amânat pentru 8 iunie, din motive procedurale.

În rechizitoriul întocmit de procurorii DNA se arată că, în perioada septembrie 2009 – martie 2011, în calitate de preşedinte al Federaţiei Sanitas România, Petcu a primit de la administratorul unei societăţi comerciale, denunţător în cauză, sume de bani totalizând aproximativ 1.400.000 lei, în schimbul atribuirii către acea societate a unui contract de execuţie lucrări.

„Banii au fost primiţi în mod repetat, câte 87.400 lei lunar, o rată reprezentând aproximativ 20% din valoarea fiecărei situaţii de lucrări decontate în cadrul contractului care avea ca obiect construirea ‘Centrului de educaţie, perfecţionare şi recreere – Snagov’. Preţul negociat al contractului era de 9.234.570 lei, fără TVA, suplimentat ulterior cu suma de 1.875.915 lei, fără TVA”, susţine DNA.

De asemenea, în 1 februarie 2011, Marius Petcu a primit, prin intermediar, de la aceeaşi persoană denunţătoare, posesia unui imobil situat în staţiunea Predeal, în valoare de circa 535.000 lei.

„Scopul primirii acestui imobil a fost acela de a compensa unele tranşe din mită neplătite încă, cele aferente lunilor următoare, sau de a facilita obţinerea de către aceeaşi firmă a unei lucrări viitoare”, susţin procurorii.

În 24 martie, Marius Petcu a fost prins în flagrant de procurorii anticorupţie după ce a primit cu titlu de mită de la reprezentantul firmei beneficiare a contractului suma de 40.000 de euro reprezentând tranşele aferente lunilor ianuarie şi februarie, însă o zi mai târziu Curtea de Apel Bucureşti a respins propunerea procurorilor de luare a măsurii arestării preventive pentru 29 de zile a inculpatului.

Ulterior, la 31 martie 2011, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis recursul DNA şi a dispus arestarea preventivă pentru 29 de zile a lui Petcu.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.