Un bărbat fără locuinţă din Chicago are propria sa operă de caritate

Cu un an în urmă, o femeie pe care FOX Chicago News alege să o numească Sally, avea tot ce îşi putea dori: o slujbă bine plătită la o bancă din Chicago, un fiu în vârstă de zece ani şi o casă frumoasă.

Însă visul frumos s-a sfârşit: şi-a pierdut locul de muncă şi locuinţa şi a fost nevoită să trăiască împreună cu fiul ei în maşină. Departamentul de Servicii Sociale o avertizase că avea să-i ia copilul dacă nu-şi găsea o locuinţă sigură.

Atunci şi-a făcut apariţia îngerul ei păzitor, care venea în fiecare zi la hotelul în care se mutase împreună cu fiul ei şi
îi plătea facturile. Însă bunul samaritean nu era vreun bogătaş din Chicago, ci un bărbat fără locuinţă care nici măcar nu avea o slujbă.

Numele lui este Curtis Jackson şi nu are adăpost din 2004. A ales să-i plătească lui Sally camera la hotel pentru că ea îl tratase cu respect şi bunătate când avea un loc de muncă. Toţi banii pe care acesta îi câştigă provin din cerşit.

„Tot ce pot să fac este să ies pe stradă cu o pancardă sau o ceaşcă în mâini şi să rog trecătorii să mă ajute. Tot ce câştig, cu excepţia banilor de transport şi pentru ceva mâncare, îi dau ei”, spune Jackson. Jackson plăteşte noaptea factura golindu-şi cana cu mărunţiş la recepţia hotelului. Din decembrie a câştigat 9.000 de dolari şi i-a dat pe toţi lui Sally.

Lui Sally nu-i vine să creadă. „Am donat bani organizaţiilor de caritate şi am ajutat familii care nu aveau unde să locuiască fără să-mi dau seama că într-o zi aveam să fiu în aceeaşi situaţie. Aşa că Slavă Domnului că avem un înger păzitor”, spune ea.

Jackson este credincios. Deşi nu are casă, el nu şi-a pierdut speranţa şi are ceva de spus oamenilor pe care îi vede umblând de colo-colo zi de zi: „Eu îl am pe Dumnezeu. Sunt unul dintre cei mai bogaţi oameni de pe pământ pentru că îl am pe Dumnezeu. Stăpânul meu nu este banul. Asta este în neregulă pe lumea asta: banul este stăpânul ei”.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.