EUR
4,76 RON
(+0.11%)
USD
4,18 RON
(+0.4%)
GBP
5,49 RON
(+0.53%)
CHF
4,21 RON
(-0.15%)
AUD
2,98 RON
(+0.02%)
CAD
3,13 RON
(+0.53%)
BGN
2,43 RON
(+0.11%)
RUB
0,07 RON
(-0.53%)
ZAR
0,29 RON
(-1.21%)
BRL
1,11 RON
(-0.1%)
CNY
0,62 RON
(+0.35%)
INR
0,06 RON
(+0.02%)

Bătălia pentru primăria oraşului Milano s-a mutat la tribunal

0

Duelul dintre cei doi principali candidaţi la primăria oraşului Milano s-a transformat într-o ceartă cu reclamaţii pentru defăimare.

Cotidienele italiene scriu joi că divergenţele dintre aceştia i-ar putea implica şi pe liderii naţionali, cum ar fi prim-ministrul Silvio Berlusconi, care a participat activ la campania electorală pentru alegerile administrative din diferite oraşe.

Într-un talk-show transmis miercuri de postul de televiziune Sky, la care au participat candidaţii Letizia Moratti /Liga Nordului/ şi Giuliano Pisapia /alianţa de centru-stânga/, dezbaterile au degenerat în replici dure.

Doamna Moratti, actualul primar al oraşului Milano, a reamintit publicului că adversarul său a fost acuzat de furtul unei furgonete în 1978, alături de mai mulţi terorişti care acţionau la vremea respectivă.

Cotidianul Corriere della Sera publică joi un interviu cu Pisapia pe baza actelor emise de Tribunalul din Milano, din care rezultă că acesta a fost absolvit de orice fel de vină în prima şi a doua etapă a procesului. Giuliano Pisapia, acuzat de complicitate la sustragerea furgonetei cu care a fost sechestrată şi bătută o persoană, a fost găsit nevinovat „din lipsă de dovezi suficiente” de către Curtea cu Juri, în 1986.

După transmisiunea televizată, Pisapia a mers direct la tribunal, unde a depus o plângere pentru defăimare împotriva doamnei Moratti.

Lovitura dată de Letizia Moratti a luat prin surprindere partidul lui Silvio Berlusconi /Poporul Libertăţii/, care savura deja victoria în alegeri, scrie cotidianul Il Messaggero.

Însuşi Berlusconi a participat la campania electorală a actualului primar şi a ţinut un discurs în favoarea doamnei Moratti, săptămâna trecută. Surse din interiorul partidului susţin că acesta este îngrijorat de consecinţele incidentului.

Letizia Moratti a fost criticată şi de preşedintele Ligii Nordului, Umberto Bossi, care a afirmat că el nu ar fi folosit strategia doamnei Moratti. O reclamaţie pentru defăimare nu aduce voturi în plus. Cotidianul aminteşte că, în urmă cu o săptămână, Berlusconi a afirmat că alegerile locale, cu referire în special la oraşul Milano, sunt un test pentru politica naţională.

În conflictul politic a intervenit şi preşedintele Giorgio Napolitano care i-a invitat pe protagonişti să înceteze războiul. „Îmi doresc o Italie mai senină, mai unită şi în care lupta politică să nu fie un război continuu, ci bazat pe respect reciproc şi loialitate în încercarea de a cuceri electoratul”, a afimat şeful statului citat de cotidianul La Stampa.

Preşedintele a avut miercuri o întâlnire virtuală cu elevii din întreaga Italie care i-au adresat întrebări prin Internet pe tema sărbătoririi a 150 de ani de la unificarea Italiei.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.