EUR
4,76 RON
(-0.06%)
USD
4,19 RON
(+0.06%)
GBP
5,56 RON
(-0.22%)
CHF
4,19 RON
(-0.12%)
AUD
2,98 RON
(+0.01%)
CAD
3,16 RON
(-0.48%)
BGN
2,43 RON
(-0.08%)
RUB
0,07 RON
(+0.11%)
ZAR
0,29 RON
(-0.06%)
BRL
1,11 RON
(-0.7%)
CNY
0,62 RON
(+0.05%)
INR
0,06 RON
(+0.53%)

Bijuterii ale celei mai bogate femei din secolul al XIX-lea, scoase la licitaţie

0

O diademă cu perle şi diamante care a aparţinut celei mai bogate englezoaice din secolul al XIX-lea va fi vândută la licitaţie luna viitoare, a anunţat vineri casa Christie’s, citată de AP.

Diadema victoriană este una dintre cele mai valoroase bijuterii pe care le avea Hannah Primrose, o moştenitoare bogată, al cărei soţ, Archibald Philip ar fi putut fi premier.

Născută în bogata familie Rotschild, Hannah a ajuns cea mai bogată femeie la moartea tatălui ei, în 1874, care i-a lăsat imensa sumă, pe atunci, de 2 milioane de lire bani lichizi, proprietăţi, printre care un castel în provincie, precum şi o bogată colecţie de bijuterii.

S-a căsătorit cu Arhibald Philip patru ani mai târziu, primind atunci titlul de contesă de Rosebery, alături de diadema scoasă acum la lictaţie, o broşă şi o brăţară asortate, crede casa Christie’s.

Keith Penton, şeful secţiunii bijuterii a casei de licitaţii, spune că minunatul set de trei piese era ‘punctul forte al colecţiei de bijuterii a contesei de Rosebery, care rivaliza atunci cu cele ale unor case regale din Europa.

Este o dovadă rară a supravieţuirii splendorii aristocratice engleze din secolul al XIX-lea, după ce multe bijuterii vechi au fost vândute în mod anonim, au primit alte monturi sau au fost fragmentate’.

Casa Christie’s spune că setul de bijuterii a fost lăsat moştenire în familie şi face parte acum dintr-o colecţie particulară. Se aşteaptă ca diadema să fie adjudecată cu un preţ de circa 1,5 milioane de lire (2,4 milioane de dolari) când va fi scoasă la licitaţia de bijuterii din 8 iunie de la Londra.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.