Concefa Sibiu, profit net de 151.000 lei pe primul trimestru

Concefa Sibiu, societate de construcţii civile şi industriale, a raportat un profit net de 151.000 lei pe primul trimestru al anului, compania fiind listată din acest an la Bursa de Valori Bucureşti.

Compania a raportat un rezultat brut de 245.815 lei, venituri totale de 18,99 milioane lei, iar cheltuielile s-au cifrat la 18,75 milioane lei. Concefa Sibiu a raportat o cifră de afaceri netă de 139,27 milioane lei, iar creanţele sunt de 40,46 milioane lei.

Concefa are patru sucursale şi deţine controlul direct asupra a cinci societăţi comerciale – Alu Glass, Sibavis, Transferoviaria, Combeton şi Tunele SA, precum şi controlul indirect asupra altor două firme – Sibif şi Real Construct.

Citeste si:  Chinezii sunt interesaţi de mai multe proiecte ale CJ Cluj

Potrivit directorului general, Horaţiu Cercel, anul trecut cifra de afaceri consolidată la nivel de grup a fosr de circa 32 milioane euro (140 milioane lei), iar pentru anii următori estimările sunt spectaculoase – 300 milioane în 2011, 400 milioane lei în 2012, 500 milioane lei în 2013 şi peste 650 milioane lei în 2015, pe fondul relansării domeniului construcţiilor şi deblocării licitaţiilor pentru infrastructură, în proiecte cu finanţare europeană.

”Aşteptăm de doi ani deblocarea programului operaţional sectorial pe transporturi. În ultima perioadă, Ministerul Transporturilor s-a mobilizat administrativ să pună în practică acest program”, a spus Cercel.

Citeste si:  Profitul Rompetrol Well Services a crescut cu 6,7%, în 2010

El a precizat că firma de construcţii sibiană a făcut majorări de capital social şi intenţionează să facă o nouă majorare de capital, prin emiterea şi vânzarea unor drepturi de deţinere, dar nu s-a stabilit încă volumul acestei majorări.

Pentru majorarea de capital, Concefa este în discuţii cu cinci investitori străini şi 4-5 din România. Acţionarul majoritar deţine 70% din companie şi probabil îşi va diminua participaţia undeva la 50%.

Prin listarea la bursă, acţiunile companiei pot fi achiziţionate şi de către fondurile de pensii, care nu pot face plasamente pe RASDAQ, conform legii.
”Este un segment nou de investitori cărora ne putem adresa”, a spus Horaţiu Cercel.

Citeste si:  Afaceri de peste 2 milioane lei derulate de Cocor Turism în semestrul 1 din 2009

Pentru dezvoltarea afacerilor, Concefa mizează mult pe potenţialul unei companii din grup – Tunele SA – singurul constructor de tunele din România.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata