Cum îşi „imaginează viitorul” ROMÂNUL care A PROIECTAT interiorul PRIMEI MAŞINI ELECTRICE produse de Renault

– A lucrat pentru Volvo şi Ford, a studiat la facultăţi din Belgia, Elveţia şi SUA şi este cel care a proiectat interiorul conceptului primei maşini electrice produse de Renault de la zero, Zoe Preview. Designerul Bogdan Popescu a vorbit pentru Gândul despre felul în care se nasc maşinile, de ce e mai uşor să proiectezi un produs scump decât unul ieftin şi despre viitorul automobilelor electrice.

Bogdan Popescu (foto) lucrează de şase ani în centrul de design din Guyancourt, Franţa, al companiei Renault, unde se află şi soţia sa, Dana, designer-şef la Departamentul de Materiale şi Culori. Românul a lucrat de la bun început la proiectul Zoe Preview, alături de colegul său, Dominique Marzolf.

Citeste si:  Vânzările Dacia în Europa au crescut cu 11,7% în primele 10 luni din 2010

În ianuarie 2010 lui i-a fost încredinţată sarcina de a proiecta interiorul conceptului Zoe Preview, în timp ce colegul său se ocupa de versiunea de producţie a modelului.

Designerul afirmă că în această meserie orice proiect durează cel puţin trei ani. „La ora actuală, desenăm automobile ce vor ieşi din producţie începând cu 2014. În această meserie, ne imaginăm viitorul în munca de zi cu zi„.

Designerul crede în viitorul automobilelor electrice. „Cu cât preţul petrolului o să crească, cu atât va fi mai interesantă alternativa electrică a automobilului. Odată ce încerci un automobil electric, eşti uimit de liniştea în rulaj, cuplul la viteză redusă, manevrabilitate şi bineînţeles lipsa poluării, deci nu am nicio îndoială că în scurt timp popularitatea acestor modele va creşte”, spune designerul pentru Gândul.

CITITI SI

Citeste si:  Loganul, detronat în topul celor mai ieftine modele ale Renault

GALERIE FOTO – Maşini eco experimentale cu consum incredibil: 1 litru de combustibil la peste 1.000 de kilometri parcurşi


Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close