Cutremur în Murcia, cu opt morţi şi zeci de răniţi

Cutremurul care a zguduit Lorca a provocat opt morţi şi zeci de răniţi în micul oraş Lorca din Murcia, anunţă joi cotidienele spaniole.

De asemenea, acestea relatează că o treime dintre localnici nu şi-au petrecut noaptea în casele lor, de teama replicilor cutremurului.

Două cutremure au clătinat oraşul Lorca, cu 92.000 de locuitori, din Murcia, provocând moartea a cel puţin opt persoane şi rănirea a zeci de oameni în urma prăbuşirii unor clădiri şi grinzi, anunţă cotidianul El Pais.

Publicaţia spaniolă precizează că oraşul Lorca este acum sub teroare din cauza puterii cu care au lovit cutremurele.

Cel puţin opt morţi în Lorca după două cutremure puternice, cu magnitudinea 4,4 şi 5,2, scrie la rândul său cotidianul El Mundo, care precizează că cel puţin 20.000 de persoane şi-au petrecut ulterior noaptea în stradă.

De asemenea, publicaţia spaniolă îl citează pe Luis Suárez, preşedintele Asociaţiei geologilor din Spania, care susţine că la o asemenea magnitudine (5,2), nu ar fi trebuit să existe victime şi că prăbuşirea clădirilor în urma mişcării tectonice se datorează unor stricăciuni existente dinaintea seismului.

Cutremur mortal în Murcia, titrează cotidianul ABC, care precizează că bilanţul seismului se ridică la cel puţin opt morţi şi doi dispăruţi în Lorca, în urma prăbuşirii mai multor clădiri, în cel mai grav cutremur din ultima jumătate de secol. Şi acest cotidian spaniol menţionează că zeci de mii de persoane şi-au petrecut noaptea în afara caselor.

Cotidianul La Razon scrie şi el despre cele două mişcări seismice care au provocat la Lorca moartea a cel puţin opt persoane şi rănilor altor zeci.

Acelaşi bilanţ este anunţat joi de cotidienele catalane El Periodico şi La Vanguardia. Primul precizează că premierul Jose Luis Rodriguez Zapatero şi liderul opoziţiei conservatoare Mariano Rajoy au convenit să întrerupă campania electorală în ziua de joi, din respect pentru victimele tragediei din Lorca.

Pe de altă parte, La Vanguardia menţionează că până la 30.000 de persoane şi-au petrecut noaptea sub cerul liber după ce cutremurul cu magnitudinea 5,2 a dus la moartea a opt persoane în urma prăbuşirii mai multor clădiri.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.