Din cauza protestelor din Egipt, turismul a pierdut 2,2 miliarde dolari

[block]0[/block]

Egiptul a ratat încasarea a cel puţin 13,4 miliarde de lire egiptene /2,27 miliarde dolari/ în domeniul turismului, după declanşarea la sfârşitul lunii ianuarie a mişcării de protest soldată cu demisia fostului preşedinte Hosni Mubarak, a anunţat ministrul turismului Mounir Fakhri Abdel Nour, citat joi de ziarul economic al-Alam al-Youm, informează AFP.

Declanşată în plin sezon turistic egiptean, revolta a grăbit plecarea unui mare număr de turişti, descurajând alte persoane care doreau să viziteze ulterior Egiptul, ceea ce reprezintă o grea lovitură pentru economia egipteană.

Potrivit ziarului guvernamental al-Akhbar, ministrul egiptean a recunoscut că rezervele hotelurilor din zone turistice au înregistrat pierderi estimate la 15%, şi după recentele violenţe interconfesionale de la Cairo, soldate cu 15 morţi.

Turismul, care a obţinut anul trecut venituri de 13 miliarde de dolari, asigură 6% din PIB al ţării şi 10% din totalul locurilor de muncă, directe sau indirecte. Peste 14 milioane de turişti au vizitat în 2010 Egiptul, ceea ce reprezintă o cifră-record, conform analiştilor economici.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.