Doi români condamnaţi în SUA pentru o escrocherie pe internet

Doi bărbaţi din România au fost condamnaţi de un tribunal federal pentru o escrocherie pe internet în care au ademenit cumpărătorii cu obiecte scumpe scoase la vânzare online, informează joi STLtoday.com, citându-i pe procurori.

Constantin Buzatu, de 32 de ani, şi Adrian Nicolae Ionescu, de 27 de ani, au scos la vânzare pe internet bărci, motociclete şi chiar maşini, cărora le-au făcut reclamă pe site-uri ca Craigslist şi eBay, dar apoi nu au mai livrat bunurile.

Cei doi au fost prinşi după ce au încercat să ridice, sub nume false, banii viraţi de clienţi, într-un supermarket din Kirkwood, Missouri.

Românii au mers la sucursale ale Western Union sau Moneygram din supermarketuri ca K-Mart, Wal-Mart şi Schnucks, au folosit nume şi cărţi de identitate false pentru a ridica banii şi apoi i-au trimis unor asociaţi din România, Bulgaria şi Marea Britanie, susţin procurorii.

În doar o lună ei au expediat peste hotare 104.690 de dolari. Buzatu a fost condamnat joi la un an de închisoare, în timp ce Ionescu a primit o sentinţă de 18 luni la 15 aprilie.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.